Judo zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim judoistkam in judoistom pretekle sezone. Na prireditvi, kjer se je zbralo preko 200 najboljših judoistov z vse Slovenije smo podelili 83 priznanj in nagrad.

Judoist leta 2018 je postal aktualni evropski prvak Adrian Gomboc, Judoistka leta 2018 pa olimpijska prvakinja Tina Trstenjak.

»Preteklo leto je bilo ponovno izjemno uspešno, nadaljevali smo niz vrhunskih rezultatov. Pokazalo se je tudi kar nekaj novih obrazov mladih športnikov, ki se dokazujejo na večjih tekmovanjih. Glavna usmeritev članske sekcije bodo kvalifikacije za Olimpijske igre Tokio 2020 in posledično bomo veliko dela vložili v to. Hkrati pa želimo vse ostale kategorije razvijati na višji nivo in širiti judo po Sloveniji,« je ob tem dejal Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije. 

Judo klub Branik Broker med najboljšimi v Sloveniji

Mariborski judoisti so skozi celoten večer pobrali ogromno nagrad in s tem potrdili odlično delo v mariborskem klubu. Vanessa Herič je pometla s konkurenco in v starostni kategoriji starejše deklice in osvojila prvo mesto, saj je na vseh tekmovanjih v Sloveniji, ki se jih je udeležila v letu 2018, zmagala.

Enej Marinič je bil z naskokom najboljši med mladinci v državi in prav tako med mlajšimi člani. Denis Šajher je med mlajšimi člani zaostal le za Enejem v skupnem seštevku in si s tem prislužil drugo mesto v skupnem seštevku. In še en izjemen dosežek kluba - 3. mesto v moški konkurenci vseh slovenskih klubov v vseh starostnih kategorijah.

Judo klub Branik Broker je pobral še precej nagrad med klubi po posameznih starostnih kategorijah, in sicer ekipno 1. mesto mladinci, ekipno 2. mesto mlajši člani, ekipno 3. mesto mlajši kadeti in ekipno 2. mesto starejše deklice.

Po krajšem tekmovalnem premoru se za judoiste začenja nova sezona. Letos bomo prvič videli Grand Prix v Tel Avivu po tem, ko je ta lansko leto gostil evropsko prvenstvo. Na tekmovanje v Izrael se odpravlja osemčlanska slovenska ekipa, ki bo nastopila med 24. in 26. januarjem.

Ženske dvoboje bo otvorila Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov, naslednja bo Kaja Kajzer v kategoriji do 57 kilogramov, Klara Apotekar bo nastopila v kategoriji do 78 kilogramov, njena sestra Anamari Velenšek pa kategorijo višje v kategoriji nad 78 kilogramov. V najnižji moški kategoriji se bosta borila David Štarkel in Matjaž Trbovc, David Kukovica bo nastopil v kategoriji do 90 kilogramov, v odprti kategoriji nad 100 kilogramov pa bo na tatami stopil Enej Marinič.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice