FOTO: Jan Vitez
Na Mariborskem Pohorju so se gorski kolesarji spustili za evropski pokal v IXA European Downhill Cup.

Ta konec tedna sta bili na Mariborskem Pohorju na sporedu kar dve dirki evropskega pokala. Proga je ostala podobna kot na lanskem finalu serije Unior Downhill Cup. Po včerajšnjih kvalifikacijah so tako danes od 12.30 potekale še finalne vožnje, ki so jim sledile še superfinalne vožnje trideseterice najhitrejših članov.

Na Mariborskem Pohorju se je zvrstilo več kot 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 30 držav, med njimi kar nekaj močnih konkurentov, teden dni pred dirko svetovnega pokala na Lošinju.

Tekme sta se udeležila tudi nedavno poškodovani Jure Žabjek iz Unior Tools Team in Monika Hrastnik iz KK Črn trn

Med člani je zmagal svetovni podprvak iz leta 2016 Britanec Laurie Greenland (MS Mondraker), sledila pa sta mu Francoz Amaury Pierron (Commencal / Vallnord) in nato Avstralec Brook Macdonald (MS Mondraker).

Četrtega je zasedel Britanec Brendan Fairclough (Scott Velosolutions), sledil pa mu je Kanadčan Mark Wallace (Canyon Factory Racing). Na šesto mesto pa se je povzpel Velenjčan Miran Vauh iz KK Črn trn

Med članicami se je na prvo mesto uvrstila Francozinja Myriam Nicole (Commencal Vallnord), na drugo Avstralka Tracey Hannah (Polygon UR), tretje pa je zasedla prej omenjena domača Monika Hrastnik.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice