FOTO: Jure Banfi
Le nekaj dni po kronometru se v Mariboru merijo največji kolesarski šampioni.

Pod organizacijo Kolesarske zveze Slovenije in s sodelovanjem s Kolesarskim društvom Branik ter Olimpijskim festivalom evropske mladine Maribor, se danes naši najboljši kolesarji na cestni dirki merijo za naslov državnega prvaka

Tekmovanje je v različnih kategorijah, od mlajših pa vse do članske v elitni konkurenci. Za naslov državne prvakinje se potegujejo tudi dekleta.

Članice so se s starta pognale ob 10.30, v cilj pa so prispele po nekaj manj kot treh urah. Člani so nastopili ob 14.30. Najboljši bodo v cilju nekaj pred 19. uro.

FOTO: Jure Banfi

Gre za krožno dirko, začetek in konec pri Ljudskem vrtu

Državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu našim izjemnim kolesarjem prinaša atraktivno traso. Gre za krožno dirko z dolžino kroga 16,6 kilometrov. Start in cilj bosta pri stadionu Ljudski vrt.

S tem se bo še povečala atraktivnost same dirke, saj bodo kolesarji večkrat zapeljali mimo startno-ciljne arene, ki bo osrednje prizorišče dogodka.

»Za Maribor smo se letos odločili z željo, da povečamo zanimanje za kolesarstvo tudi na Štajerskem. Poleg tega pa gre tudi za skupno sodelovanje z organizatorji oziroma Olimpijskim festivalom evropske mladine Maribor, eno leto do začetka. Dogodek bo služil tudi kot generalka za organiziranje dogodka naslednje leto,« so za Mariborinfo razložili pri Kolesarski zvezi Slovenije.

Vir: Kolesarska zveza Slovenije

Kdo bo državni prvak?

Državno prvenstvo Slovenije v cestni kolesarski dirki je sicer najprestižnejša enodnevna kolesarska dirka v Sloveniji, ki poteka od leta 1991.

Tekmovalci pri tem tekmujejo v različnih kategorijah, in sicer moški v kategorijah člani (Elite), mlajši člani (U23), starejši mladinci, mlajši mladinci, ženske pa v kategoriji članice (Elite), mlajše članice in starejše mladinke.

Lanskoletno prvenstvo je gostil Koper, državni prvak pa je postal Matej Mohorič, drugo mesto je zasedel Jan Polanc, tretje pa Luka Mezgec. Pri ženskah je slavila Eugenia Bujak, za katero sta se zvrstili Urša Pintar in Špela Kern.

Matej Mohorič in Jan Tratnik (oba Bahrain Victorious) sta se odločila, da ne bosta nastopila na cestni dirki državnega prvenstva v kolesarstvu. Posvetila se bosta namreč zadnjim pripravam pred potjo v Koebenhavn, kjer se bo v petek začela 109. dirka po Franciji.

Vloga prvega favorita tako pripada Luki Mezgecu (BikeExchange), ki je eden od četverice Slovencev iz svetovne serije, ki bo danes na Štajerskem nastopil. Poleg njega so tu še Domen Novak, Matevž Govekar (oba Bahrain-Victorious) in Jan Polanc (UAE Team Emirates).

Kdo pa se bo letos znašel na samem vrhu?

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice