FOTO: Marko Pigac
V okviru Evropskega tedna športa so se včeraj razgibali tudi starejši, številne športne aktivnosti pa se dogajajo tudi danes in jutri. Preverite, katere.

Maribor se je prelevil v športno prizorišče – poteka Evropski teden športa, ki je osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018, s katerim organizatorji povezujejo vse športne prireditve in dogodke tega tedna.

Tako je več kot 40 organizatorjev pripravilo več kot 50 brezplačnih prireditev, namenjenim Mariborčanom in Mariborčankam. 

Sredino dogajanje v Tednu športa

Današnje dogajanje na Trgu Leona Štuklja se je pričelo že ob 9. uri z orientacijskim pohodom po Mariboru z naslovom Skupaj po Mariboru. Malo pred dvanajsto uro je potekala predstavitev športno ritmične gimnastike, vse do 18. ure pa poteka prireditev Mladi, šport in zdravje v organizaciji Mestnega Mladinskega sveta Maribor.

Med 16. in 18. uro se bodo predstavili člani mariborskega kluba ameriškega nogometa, ki bodo ta severnoameriški šport približali mariborski publiki. Med 17. in 19. uro boste lahko na Trgu Leona Štuklja ujeli mariborskega kapetana Marcosa Tavaresa in nekdanjega člana NK Maribor Gabriela da Silvo, ki bosta predstavila svojo DNK akademijo.

Tako kot minule dne se bodo tudi danes in jutri predstavljali nogometaši Nogometne šole Maribor, Marprom bo nadaljeval s promocijo zimske sezone, Elektro Oven pa s promocijo električnih vozil.

Tudi danes v popoldanskem času v UŠC Leona Štuklja poteka vodena skupinska vadba jogalatesa, vadbe za zdravo hrbtenico, v Pristanu pa vodena vadba borilnih veščin. Tudi danes se lahko vse do 14. ure preizkusite v plezanju v Plezalnem centru Klajmber, med 16. in 18. uro pa bo potekala vodena vadba v zunanjem fitnesu. Že zjutraj je bila v mestnem parku opravljena Joga z Nežo, v telovadnici zavoda Kinetika pa bo med 17. in 21. uro potekal trening borilnih veščin.

Pester tudi četrtek

Na Trgu Leona Štuklja bo pestro tudi v četrtek. Med 10. in 15. uro bo potekala predstavitev Dravske kolesarske poti. Med 10. in 12. uro je Osnovna šola Gustava Šiliha priredila športne aktivnosti za osebe s posebnimi potrebami, med 14. in 16. uro pa bodo največji mariborski trg obiskali športniki invalidi. Med 13. in 17. uro bo potekal turnir v ulični košarki 3 na 3 za Pokal Maribora, vse do 2.30 pa bo potekal Švic fest. Med 16. in 19. uro se boste sredi Trga Leona Štuklja lahko preizkusili še v strelu na gol in na hokejskem poligonu.

Športne aktivnosti bodo potekale tudi na drugih lokacijah. Tako Zavod za turizem Maribor - Pohorje prireja kolesarjenje po trasi Dravske kolesarske poti, na atletskem stadionu Poljane pa poteka ekipno področno prvenstvo v atletiki za srednje in osnovne šole. Popoldne se bodo s spodnje postaje Vzpenjače peš podali na Pohorje do Svetega Bolfenka, v UŠC Maribor pa bo zvečer potekalo športno plezanje in nordijska hoja.

Takšno je bilo dogajanje na Trgu Leona Štuklja minule dni

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice