FOTO: Pihler zadel za uvodno zmago v prvenstvu

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

FOTO: Pihler zadel za uvodno zmago v prvenstvu

Maribor bo nad Zrinjski šel v zmagovalnem ritmu, saj je v nekoliko premešani zasedbi uspešno oddelal uvodno srečanje nove sezone v 1. Slovenski nogometni ligi.

FOTO: Pihler zadel za uvodno zmago v prvenstvu
  • FOTO: Pihler zadel za uvodno zmago v prvenstvu FOTO: Pihler zadel za uvodno zmago v prvenstvu

Maribor je v Ljudskem vrtu opravil z uvodnim dvobojem nove sezone in potem, ko je slavil na prvem evropskem obračunu je vajo ponovil tudi v prvenstvu. Vijoličaste, ki branijo naslov prvaka je na prvi tekmi spodbujalo nekaj manj kot tri tisoč gledalcev in na koncu so mariborski hram nogometa zapuščali zadovoljni.

Domači dvoboj začeli odločno

Domači so prvi dvoboj začeli odločno, že v četrti minuti bi Mešanović skorajda zadel za 1 : 0, a je bil za malo prekratek. Gostje so prvič zapretili v 14. minuti, toda Tahiraj je komajd ogrel dlani Handanovića. Maribor bi po polovici prvega polčasa, natančneje v 22. minuti lahko povedel, toda Kramariču je veselje preprečil okvir vrat. Napadi domačih so se nadaljevali, toda Ahmedi, Kramarič in Hotić so bili v zaključkih akcij premalo natančni. Zadnja resna akcija v prvem polčasu je pripadla gostom, toda ponovno je bil na mestu Handanović, ki je v nevarni akciji žogo uspel pravočasno izbiti pred Škoflekom.

Po polčasu domači strateg posegel po menjavah

Domači strateg Darko Milanić je v drugem polčasu takoj reagiral ter v igro poslal Zahovića in Kabho. Podobno kot v prvem delu se je v priložnosti najprej znašel Mešanović, toda Janžekovič je bil uspešnejši. V peti minuti nadaljevanja pa vendarle zadetek in vodstvo Maribora. Tudi tokrat je bil v akcijo vpleten Mešanović, ki je z leve strani poslal uporaben predložek pred vrata Aluminija, kjer je bil najspretnejši Pihler.

Po zadetku so bili vijoličasti boljši nasprotnik, Zahović in Pihler vodstva nista uspela povišati. To ni uspelo niti Kramariču, ki se je v 76. minuti po izjemni podaji Ahmedija znašel sam pred Janžekovičem, toda preveč je okleval in vratar Aluminija je iz dvoboja prišel kot zmagovalec. Do konca tekme so gostje z jalovimi poizkusi želeli priti do izenačenja, a neuspešno, na drugi strani pa bi lahko piko na i domači zmagi postavil Bajde, ki pa iz bližine ni uspel zadeti. Kljub temu so se vijoličasti na koncu vendarle veselili prvega kompleta treh točk v novi sezoni.

Tekst: Smiljan Kuhar

Foto: Jure Banfi

Matej Regent
sobota, 15 Julij, 2017 - 22:35 Osveženo: 15. Julij 2017 - 22:41

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.