FOTO: Jure Banfi
V domači Lukni odbojkaricam Nove KBM Branik ni uspel preobrat v osmini finala pokala CEV. Rusinje tudi v drugo boljše.

V mariborski Športni dvorani Lukna se je zbralo okoli 400 gledalcev, ki so mariborske odbojkarice spremljali na tekmi osmine finala pokala CEV. Borbene Mariborčanke so tudi v drugo priznale premoč Rusinjam.

Nova KBM Branik 1:3 Yenisei Krasnoyarsk
(-24, -21, 14, -18)
 
Nova KBM Branik: Mlakar18, Košenina, Kaučič 4, Sužnik (L), Bračko 4, Vovk 14, Najdič 6, Milosavljević (C) 1, Sobočan 9, Jerala 3, Pintar 5, Blagne, Koskelo (L), Krajnc 1.  Trener: Samo Miklavc
 
Yenisei Krasnoyarsk: Efimova O. 1, Manziuk 9, Efimova E. 4, Bondar 9, Kriuchkova (L), Malykh 13, Frolova (C), Chaplina 10, Scheglova 6, Molodtsova 6, Kondrashkina, Peretiatko 2, Simonenko 3. Trener: Sergei Holotov

Mariborčanke so tekmo dobro začele in po bloku povratnice po poškodbi Mlakarjeve povedle s 3:1. A favorizirane Rusinje so odgovorile s kar šestimi zaporednimi točkami in si priigrale tri točke prednosti. Tako so gostujoče odbojkarice domačinke držale na varni razdalji in na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:12. Branikovke so se v nadaljevanju uspele približati na 19:21 in v samem zaključku niza na 22:23. Borbene Mariborčanke so po zaslugi izkušene kapetanke Milosavljevićeve prišle do izenačenja na 24, a jim je nato v zaključku niza zmanjkalo športne sreče. Odbojkarice iz Krasnojarska so uvodni niz dobile s 26:24.

Uvod drugega niza je bil izenačen, a so nato ruske odbojkarice pobegnile Mariborčankam in si priigrale vodstvo. V nadaljevanju so odbojkarice Nove KBM Branik po točki Sobočanove prišle do izenačenja na 12 in nato še do vodstva po bloku Pintarjeve. Nato so povedle Rusinje, končnica pa je bila spet izenačena (21:22). A so favorizirane odbojkarice Yeniseija v zaklučku dosegle tri zaporedne točke in drugi niz dobile s 25:21. To je že pomenilo napredovanje ruske ekipe v četrtfinale pokala CEV.

Po že znani usodi so v tretjem nizu pobudo prevzele Mariborčanke in povedle s 10:5. Domače odbojkarice so v tretjem nizu nadzirale potek dogajanja, ruska ekipa pa je bila po že zagotovljenem napredovanju nekoliko spremenjena. Mariborčanke so vodile že z 18:9 in na koncu dobile tretji niz s 25:14.

V četrtem nizu je tudi mariborski trener Samo Miklavc premešal šesterko in ponudil priložnost tudi mladinskima reprezentantkama Alji Jerala in Brini Bračko. Niz so bolje začele ruske odbojkarice, ki so vodile s 8:4, a so nato Mariborčanke po odličnih servisih Vovkove z delnim izidom 5:0 obrnile rezultat na 9:8. A ta zaostanek ni zmedel Rusinj, saj so zaigrale bolje in kaznovale vsako napako Mariborčank. Zadnji niz so tako dobile Rusinje s 25:18.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice