FOTO: Jure Banfi
Mariborčanke so na zadnji tekmi prvega dela tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske morale priznati premoč Ježice.

Zadnja tekma prvega dela tekmovanja v državnem prvenstvu za ženske je potekala v Mariboru, kamor so v goste mariborski ekipi prišle igralke Ježice, ki so tudi veljale za favoritinje srečanja.

Vendar so domačinke v prvem polčasu igrale zelo odločno in tako sta se ekipi v vodstvu nenehno izmenjavali, vse do 16. minute, od katere Ježica vodstva več ni izpustila iz rok do konca srečanja, dokončno pa so tekmo Ljubljančanke prevesile v svojo korist v zadnji četrtini tekme, ki so jo tudi dobile z devetimi točkami razlike.

Ekipi sta bili izenačeni v skoku, a so gostje zadele sedem trojk več od Mariborčank, predvsem pa so jih zadevale z boljšim odstotkom kot domačinke. Mariborčanke se v domači dvorani prav gotovo ne bodo predale in imajo tudi svojo računico.

V prvem medsebojnem srečanju v tej sezoni državnega prvenstva je bila ekipa Ježice prepričljivo boljša, a so igralke iz Maribora dobile tretjo in četrto četrtino te tekme, zato bodo pred sobotnim obračunom gotovo gradile na tem dejstvu.

Pri domačinkah je bila najbolj razpoložena Tina Cvijanovič, ki je dosegla 20 točk, omeniti pa velja tudi Elmo Dautović, ki je 14 točkam dodala kar 16 skokov. Pri gostjah je bil tandem Sara Meden-Sandra Bajrektarević nerešljiva uganka za Mariborčanke, saj sta igralki skupaj dosegli kar 56 točk od 78, ki jih je dosegla celotna ekipa iz Ljubljane.

MARIBOR : JEŽICA 66:78 (11:12, 20:22, 21:21, 14:23)

Cvijanovič (7 asistenc) 20, M. Dautović (16 skokov) 14, E. Dautović (5 skokov) 13; Meden (5 skokov) 30, Bajrektarević (5 skokov) 26, Lapajne 8

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice