Začel se je Rock Radio Džem 2016, športno-umetniški-glasbeni spektakel s tekmovanjem v spustu z gorskim kolesom (Downhill Mountainbike).

Ko smo prispeli ob vznožje hotela Arena pod Pohorjem, kjer se odvija dogodek, se je že trlo radovednežev v pričakovanju tekmovanja Downhill MTB (Spusta z gorskimi kolesi). Četudi gre danes bolj za šalo kot zares, namreč na ogled bo zgolj trening za pripravo na jutrišnji finale, se bo na veliko tudi jedlo, pilo, baje tudi spalo, skejtalo in grafitiralo. Za brezhiben nastop na skejtu in prave grafične umetnine bodo poskrbeli večinomi izvajalci iz Rusije je pa slovenske predstavnike zastopal tudi mariborski grafiter Teo Ivančič. 

Ne pozabimo pa še izvrstnih glasbenih vložkov – Rock Radio ob osmi uri zvečer pripravlja rock koncert izbranih slovenskih glasbenih skupin Rock Heroes, Spotless Minds, Hangar 55, John F Doe in Mariborčani The Rocktors. Le teh pet je bilo izbranih med 39 prijavljenimi iz Hrvaške in Slovenije.

S tem se zabava še ne konča. Kot se to spodobi za vsako pravo športno “veselico”, je nekako treba poskrbeti za vse tiste, ki se jih je prijelo današnje vzdušje, in tudi tukaj organizatorji – Terme Maribor – niso razočarali. Vse skupaj se ob enajsti ure ponoči namreč seli v Festivalni šotor, kjer bo za glasbo kakopak poskrbljeno.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice