FOTO: Jure Banfi
V Dvorani Tabor so pred 250 gledalci v 9. krogu Lige NLB rokometaši Maribor Branika z 32:30 premagali Sviš Ivančno Gorico.

Mariborčani so srečanje pričeli zelo odločno in na krilih dobre obrambe z odličnim vratarjem Marinom Đurico, slednji je v prvih 5 minutah zbral kar 4 obrambe, povedli 5:2. V 12. minuti je pri rezultatu 6:3 prvo minuto odmora vzel gostujoči trener Aleksander Polak. Toda tudi ta ni ustavila naleta vijoličastih rokometašev, ki so v 14. minuti z zadetkom kapetana Tadeja Soka povedli 8:3. Mariborčani so še naprej uspešno zaustavljali napade gostov iz Ivančne Gorice in  s hitrimi protinapadi polnili njihovo mrežo. V 23. minuti je pri rezultatu 12:6 gostujoči trener Polak zahteval še drugi »time out«, a tudi nekaj krepkih njegovim varovancem ni pomagalo. Mladi Izidor Budja je le minuto kasneje zadel za 14:6, rokometaši mariborskega Branika pa so priigrano prednost 8-ih zadetkov v celoti zadržali tudi do odhoda na odmor(18:10).

Branikovci so v enakem ritmu nadaljevali tudi v začetku 2. polčasa ter z zadetkoma Žana Šola in Tadeja Soka povedli 20:10, Iulian Jerebie pa je v 40. minuti zadel za 24:12. In ko je že kazalo, da bodo Mariborčani prišlo do nove zmage na lahek način, je sledilo nekaj minut nezbranosti. Te so izkoristili gostujoči rokometaši, ki so se po zaslugi dobre obrambe in nekaj uspešnih protinapadov približali na samo 5 zadetkov zaostanka. V 49. minuti je namreč Mariborčan v dresu Sviša, Nejc Krabonja, zadel za 25:20. V 54. minuti je pri rezultatu 28:23 mariborski strateg Marko Šibila vzel minuto odmora, da svojim varovancem skušal dati napotke za miren zaključek tekme. Ti so večji del prednosti uspeli zadržati do konca tekme ter se tako zasluženo veselili novih pomembnih točk.

»V zaključku srečanja nas je Sviš presenetil in s tem zasenčil današnjo zmago. Vendar dve točki sta tukaj, kar je najbolj pomembno. Najtežje je igrati takšne tekme, ko ti kot favoritu že v naprej prisodijo lahko tekmo, ti pa se moraš vseeno maksimalno potruditi, da bi prišel do uspeha. Z odličnim uvodom v srečanje smo dokazali, da smo lahko konkurenčni vsem nasprotnikom. Škoda, da je prišlo do tega nepotrebnega padca v 2. polčasu, toda po zadnji tekmi proti Dolu smo potrebovali ti dve točki za končni cilj, uvrstitev v končnico za prvaka,« je povedal igralec RK Maribor Branik Marin Đurica.

RK MARIBOR BRANIK - RK SVIŠ IVANČNA GORICA 32:30 (18:10)

RK Maribor Branik: Đurica 18 obramb(1x7m), Simonič 1 obramba; Žabič, Planinšek 1, Celminš 3, Marušič  3, Sok 9, Šol 1, Jerenec 3, Velkavrh 1, Budja 1, Jerebie 6,  Golik 3(7m-1/1), Buneta 1, Štumpfl; Trener: Marko Šibila

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 5 obramb, Struna, Vencelj 3 obrambe; Knez 7, Zafran 1, Fink 4, Grojzdek 3, Hrovat, Stopar 5(7m-2/1), Košir 2, Kutnar, Krabonja 5, Željko, Bučar, Košir 1, Vidmar 2; Trener: Aleksander Polak
 
7m: RK Maribor Branik 1/1, RK SVIŠ Ivančna Gorica 2/1
Izključitve: RK Maribor Branik 6 min, RK SVIŠ Ivančna Gorica 2 min

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TantraV (nepreverjen)

Se kar solidno držijo naši pubeci, pohvalno in tako naprej!!

Starejše novice