FOTO: Jure Banfi
Odbojkarice Formule Formis so na domačem parketu v okviru 1A. DOL prepričljivo ugnale Sip Šempeter s 3:1 (23:25, 25:16, 25:20, 25:10).

FORMULA FORMIS - SIP ŠEMPETER 3:1

Dvorana VŠD Hoče, gledalcev 200.

FORMULA FORMIS: Bavdaž 7, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar (C) 4, Ertl, Godec, Vovk 24, Košenina 17, Džaković 18, Pravdič (L), Štampar 5. Trener: Iztok Kšela

SIP ŠEMPETER: Rituper 1, Božič Maša, Božič Mojca 2, Praunseis, Podbregar 1, Forštnarič 6, Žnidar 6, Vrhovnik 15, Lekše 2, Lakovšek 10, Mazej (L). Trener: Beno Božič.

FOTO: Jure Banfi

Dvoboj sosedov na prvenstveni lestvici je bil izenačen le v prvem nizu, ki so ga za nameček dobile še gostje iz Savinjske doline. Domačinke so vse do končnice prvega niza vodile (največ 18:15) in ko je pri rezultatu 22:20 kazalo, da bodo prvi niz odločile v svojo korist so zapadle v manjšo krizo. Dva napada Lakovškove in napaka Vovkove so bile dovolj, da so Šempetranke povedle v nizih.

FOTO: Jure Banfi

Drugi niz se je začel kot se je končal prvi, z napakami igralk Formisa in uspešnimi akcijami gostij, ki so povedle s 5:3. Toda trije zaporedni bloki (dva Lakovškovi in eden Vrhovnikovi) so naznanili preobrat. Domačinke so iz točke v točke višale svojo prednost in na koncu dobile niz s 25:16.

FOTO: Jure Banfi

Tudi v tretji niz so Savinjčanke startale bolje, podobno kot v nizu poprej vodile s tremi točkami naskoka (8:5 in 15:12). Toda katastrofalni sprejem servisa jih je stal uspeha, saj so samo v tretjem nizu gostiteljice dobile pet asov (na tekmi skupaj 15). Formiske so dobile tretji niz s 25:20.

FOTO: Jure Banfi

Povsem razglašeno četico trenerja Bena Božiča so gledalci videli v četrtem nizu. Kot da bi se igralke Šempetra predale, medtem ko je domačinkam uspevalo prav vse. In na koncu se je niz končal s 25:10 v korist domačink.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
IoAoUo (nepreverjen)

Bravooo puncee!!

Košarkarica (nepreverjen)

le tako naprej

Starejše novice