FOTO: Jure Banfi
Rokometaši mariborskega Branika so na domačem parketu z rezultatom 33:21 odpravili moštvo Urbanscape Loke in tako osvojili prve točke v končnici za prvaka.

V uvodnih minutah srečanja sta bila glavna na sceni oba vratarja, Marin Đurica pri Mariborčanih in Gašper Dobaj pri Škofjeločanih. To se je poznalo tudi pri rezultatu, ki je bil še v 7. minuti 1:1. Igra se je nato, v smislu zadetkov razživela, vijoličasti rokometaši pa so v 15. minuti ob 6 obrambi Đurice in uspešnim protinapadom Nikole Ranevskega povedli 6:3.

Maribor Branik - Urbanscape Loka 33:21 (15:8)

RK Maribor Branik: Đurica 11 obramb(1x7m), Simonič 4 obrambe; Žabič 1, Planinšek 2, Puc, Celminš 2, Marušič 3, Sok 4, Jerenec 1, Velkavrh 4, Ranevski 6, Budja, Jerebie 3, Golik 5(7m-3/3), Buneta 2, Štumpfl ; Trener: Marko Šibila

RD Urbanscape Loka: Božnar, Dobaj 9 obramb; Pokorn 1, Vrbinc 3, Gartner 3, Dolenc, Jamnik 2 (7m-1/0), Jesenko 3 M.(7m-2/2), Pipp U., Bradeško 2, Mali, Jeseničnik 2, Pipp M. 2, Bergant, Jesenko A.4(7m-1/1), Marinovič;  Trener: Robert Beguš

FOTO: Jure Banfi

Ob izteku 17. minute je Marin Buneta z odličnim strelom poskrbel za vodstvo 7:3 in sledila je prva minuta odmora na zahtevo gostujočega trenerja Roberta Beguša. V 21. minuti pa je ob rezultatu 8:4 in dveh igralcih manj minuto odmora zahteval mariborski strateg Marko Šibila. Ta je koristila njegovim varovancem, saj so uspeli zadržati priigrano prednost, a so nato z nekaj napakami nasprotniku dovolili, da je v 26. minuti prepolovil zaostanek(10:8). Vendar kot, da so dali v višjo prestavo, mariborski rokometaši v naletu in z delnim izidom 5:0 odšli na odmor s prednostjo 7-ih zadetkov(15:8).

FOTO: Jure Banfi

V drugem polčasu so vijoličasti rokometaši nadaljevali v enakem ritmu in takoj z golom Bunete povedli 16:8. Toda gosti iz Škofje Loke se niso povsem vdali in v 38. minuti je Žiga Bradeško, tudi po zaslugi igralca več, zadel za 18:14. Le 4 minute kasneje je Andris Celminš poskrbel za vnovično prednost 7-ih zadetkov 22:15, v 44. minuti pa je minuto odmora zahtevala gostujoča klop. Slednja ni ustavila naleta Mariborčanov, ki so v izteku 49. minute z zadetkom Nikole Ranevskega povedli za 10(27:17), trener Urbanscape Loke Beguš pa je izkoristil še zadnjo minuto odmora.  Po slednji je na parket stopila povsem spremenjena postava mariborskega Branika, saj je trener Šibila dal priložnost vsem igralcem s klopi. Slednji so z dobro igro nagradili njegovo zaupanje in do konca srečanja prednost še povečali. Vijoličasti rokometaši so se tako lahko zasluženo veselili prve zmage v končnici za prvaka.

»Pohvalil bi svoje soigralce za odlično igro tako v obrambi kot v napadu. Od nas se pričakuje, da domača srečanja predvsem proti ekipam kot sta Loka in Koper zmagamo, še posebej če želimo osvojiti to želeno 4. mesto. Skozi vso srečanje smo držali tempo v svojih rokah in prednost iz minute v minuto večali. Na trenutke smo malo popustili, a nikoli v tolikšni meri, da bi ogrozili zmago. Veseli smo teh prvih točk v končnici, prav tako pa sem vesel svojega učinka danes. Upam, da bo takšnih predstav do konca sezone še nekaj,« je po prvi zmagi v ligi za prvaka povedal rokometaš vijoličastih Ranevski.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice