FOTO: Jure Banfi
Težko pričakovani štajersko-prekmurski derbi, ki si ga je v Ljudskem vrtu ogledalo več kot 10.000 gledalcev, se je zaključil z 1:1.

Po zimskem premoru se je vrnil prvoligaški nogomet, vročico pa sta zadnje tedne s hudomušnimi prispevki stopnjevala še mariborski radijski moderator Matjaž Šalamun - Šalca in prekmurski igralec Gorazd Žilavec. 

Tekmo med Mariborom in Muro spremlja več kot 10 tisoč gledalcev, sodi pa ji Nejc Katazović.

Nasprotnika sta se letos srečala že dvakrat, in sicer v drugem in enajstem krogu. A letošnji rezultati so bili na strani Mure: prva tekma v Ljudskem vrtu se je namreč končala z neodločenim izidom brez zadetkov, črno-beli pa so bili nato na Fazaneriji boljši s 4 : 1.

Tokrat pa so se Mariborčani v tekmo podali z dolgim seznamom poškodovanih: izven kadra so ostali Mlakar, Bajde in Vrhovec ter Šuler in Milec, manjkal pa je tudi Zahović. Prvič sta med osemnajsterico na zelenico stopila Nino Žugelj in Aljoša Matko.

NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Viler, Dervišević, Pihler, Hotić, Felipe Santos, Tavares, Mešanović. Klop: Handanović, Kolmanič, Cretu, Vršič, Žugelj, Kramarič, Matko. Trener: Darko Milanič.

MURA: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kouter, Lorbek, Horvat, Šušnjara, Maroša, Sirk. Klop: Šafarić, Pucko, Bošković, Bobičanec, Čerimagić, Karničnik, Šporn. Trener: Ante Šimundža.

Rumeni karton: Kous (15), Hotić (24), Sirk (61), Kolmanič (69), Žugelj (78).

1' Pred tekmo je sledil aplavz Vijol'čnemu Bojevniku 2018, ki je bil namenjen Saši Ivkoviću. 

5' Po petih minutah že prišlo do prvega poskusa: Dervišević je izvajal prosti strel, ki ga je z glavo preusmeril Mešanović, a se je Obradović znašel na pravem mestu.

15' Rumeni karton za Kousa, ki se je odločil za preostro oziroma pregrobo odločitev nad Mešanovićem.

18' Je pokazala najboljšo situacijo doslej: po predložku Derviševića v svojem slogu je ukrepal z glavo Ivković, a mu je veselje preprečil Obdradović. Po odbitku Santosu ni uspelo več do gola.

24' Rumeni karton sedaj za Hotića, in sicer zaradi prekrška nad Šturmom ob levi stranski črti na gostujoči polovici igrišča.

27' Tokrat se je pokala priložnost za goste: po Horvatovem predložku je Lorbek z glavo nazaj ob vratnici proti sredini - med gnečo je pred golovo črto iskal pot do mreže Šušnjara, a je njegovo namero blokiral Rajčević.

35' Viler je obležal in zato moral z igrišča. Zamenjal ga je Kolmanič.

43' Priložnost za vodstvo! Medtem ko je Kolmanič z natančnim predložkom nameril v kazenski prostor, je Hotić prišel do udarca z glavo, a Obradović se je znova znašel na pravem mestu.

44' Protinapad črno-belih: Šušnjara do udarca, vendar je zadel zunanji del mreže.

Konec prvega polčasa.

46' Začetek 2. polčasa, brez sprememb v enajsterici.

49' Poskus gostov, Maroša streljal z 20 metrov, a strel končal čez prečko.

42' Maroša tokrat uspel in zadal prvi gol! Akcijo z vodstvo je začel Šušnjara, a je njegov poskus Pirić odbil. Najprej po odbitku Sirk najvišji v skoku, zadel je prečko, nato pa najspretnejši pri odzivu Maroša, ki je spravil žogo v mrežo. 0:1!

58' Tavares se odloči ukrepati: po podaji Derviševića zadane Obradovića.

61' Ob koncu 61. minute pa izenačenje! Dervišević iz prostega strela, Pihler preusmeril z desne na levo, pred golom pa sprejem in zaključek Tavaresa! 1:1!

67' Poskus Mešanovića odbije Obradović.

69' Rumeni karton za Kolmaniča, saj je ustavil Kousa s prekrškom.

73' Na drugi strani odgovor Karničnika, s 14 metrov ob levi vratnici.

75' Akcija za povišanje: Tavares za Mešanovića v kazenskem prostoru, pravočasno izbijanje gostujočih branilcev

76' Prvič za NK Maribor vstopi Nino Žugelj, ki zamenja Santosa.

78' Žugelj je ustavil s prekrškom protinapad gostov in si prislužil rumeni karton. Sledi prosti strel. 

83' Pihlerja zamenja Vršič.

90' Še tri minute.

Konec tekme. Maribor : Mura 1 : 1

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice