FOTO: Jure Banfi
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred sobotnim obračunom evropske lige z Estonijo.

Slovenske odbojkarice so se veselile zmage nad Avstrijkami, boljše so bile s 3:1 (-23, 25, 18, 20). Slovenski selektor Alessandro Chiappini je na igrišče poslal podajalko Evo Mori, korektorico Evo Zatković, srednji blokerki Sašo Planinšec in Saro Hutinski, sprejemalki Ano Marijo Vovk in Lano Ščuka ter prosto igralko Lejo Janežič.

Slovenija: Mori 7, Pogačar, Hutinski 7, Planinšec 9, Grudina 12, Eržen, Zatković 4, Janežič, Mikl, Markovič 4, Vovk 1, Blažič 3, Ščuka 18, Zdovc Sporer 10. Selektor: Alessandro Chiappini.

Avstrija: Haselsteiner, Duvnjak, Bajde 3, Huber, Wallner 1, Holzer 10, Muller 8, Chrtianska 8, Deisl, Maros 18, Schmit, Nesimović 1, Galić 1, Oiwoh 10. Selektorka: Svetlana Ilić.

Srečanje so bolje začele avstrijske odbojkarice, ki so dobro izvajale začetne udarce, obenem pa z blokom in obrambo zaustavljale naše napadalke ter izkoriščale protinapade. Hitro so povedle z 9:4 in nato tudi s 13:5. V nadaljevanju niza so bolje igrala naša dekleta, Chiappini je v igro namesto Vovkove poslal Pio Blažič, Slovenke so se približale na 11:17 in 16:21. Na začetne udarce Morijeve in Ščuke so se naše povsem približale in po točki Hutinskijeve izenačile na 23:23, zadnji točki sta pripadli Avstrijkam.

V drugem nizu, v katerem so na začetku pobudo znova prevzele gostje (7:5), je slovenski selektor priložnost za igro ponudil sprejemalki Žani Zdovc Sporer in blokerki Tini Grudina. Slednja je dosegla as za 8:8, a so tekmice pobegnile na 15:10. Kot že v prvem nizu so se naše odbojkarice uspele približati na 19:21 in 21:23. V samem zaključku je as za 24:24 prispevala Zdovc Sporerjeva, napad za 25:25 Grudina, točki za zmago naših s 27:25 pa Ščuka in Blažičeva.

V tretjem nizu so naša dekleta prevzela ponudbo. Dobro so izvajala začetne udarce, stekla je igra v bloku, Avstrijke pa so nato začele še grešiti. Prednost je hitro naraščala, tudi na račun dobre igre Planinščeve ob mreži, svoje pa so dodale še Grudina, Zatkovićeva in Ščuka, Zdovc Sporerjeva je ob tem dobro servirala. Slovenke so niz dobile s 25:18.

V četrtem nizu je Chiappini v igro na mesto korektorice poslal Niko Markovič, na sprejem Pio Blažič, na mesto proste igralke pa Veroniko Mikl. Ekipi sta bili izenačeni le do 4. točke, nato pa so naša dekleta na začetni udarec Markovičeve nanizale kar devet zaporednih točk za vodstvo s 13:7. Z dobrimi servisi je nato nadaljevala Grudina (18:8). Ko je že vse kazalo na prepričljivo zmago naše vrste, so se tekmice približale na 24:19, a je nato Zdovc Sporerjeva dosegla točko za zmago s 25:20.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Upam da bo dober start in polna dvorana

Starejše novice