FOTO: Jure Banfi
Odbojkarice Formule Formis so bile v 14. krogu 1A. DOL za ženske v domači dvorani prepričljivo boljše od ekipe Luke Koper in slavile s 3:1 (15, -19, 17, 16).

Odbojkarice so se pomerile v Dvorani VŠD Hoče pred 150 gledalci, tekmo pa sta sodila Nina Juraja in Klemen Stropnik.

Formula Formis: Bavdaž 5, Milosavljević, Sešel (L), Ajnihar (C) 2, Ertl, Vovk 16, Košenina 21, Džaković 16, Pravdič (L), Štampar 5. Trener: Iztok Kšela.

Luka Koper: Dukić, Raič 6, Isanović 17, Bernat, Kušar A., Letnik, Dodič 3, Jovič 2, Haupt, Kocet, Pešič 2, Cvetanović 12, Kušar S. (L), Simčić (L). Trener: Dragan Grmača.

Gostiteljice so tekmo začele nekoliko nervozno, kar se je poznalo predvsem pri začetnih udarcih, ki niso bili tako močni in natančni, kot je bilo pričakovati. Toda tekom niza so izbranke trenerja Iztoka Kšele iz točke v točko pridobivale na zanesljivosti in po seriji dobrih začetnih udarcev dobile prvi niz s 25:15.

Verjetno ni bilo nikogar v dvorani, ki si je mislil, da bi lahko v drugem nizu domačinke popustile. A se je zgodilo prav to. Predvsem sprejem servisa je zelo šepal, kar se je hitro poznalo na semaforju in gostje s Primorske so po izenačenju na 14. točki povedle z 20:16, predvsem po zaslugi Iman Isanović, ki je s svojimi močnimi udarci luknjala tako blok kot obrambno postavitev domačink.

Toda v tretjem in četrtem nizu so Formiske, ki si prizadevajo po rednem delu zasesti katerega od prvih štirih mest, zaigrale bolj zbrano. Več je bilo koncentracije predvsem pri odločilnih žogah. Hitro so si priigrale odločilno prednost nekaj točk in oba niza mirno pripeljale h koncu. Videti je bilo, da so bile z mislimi že usmerjene v sredino tekmo, ko bodo v domačini dvorani gostile sosede na prvenstveni lestvici, odbojkarice Sip Šempetra.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice