Foto: Jure Banfi
Zadnja tekma pred zadnjim letošnjim reprezentančnim premorom. V štajerski hram nogometa so prispeli Domžalčani, ki ne glede na položaj na lestvici še naprej veljajo za zahtevnega nasprotnika. Bo pragmatičen pristop vijoličastih zadostoval za rumeni skalp?

Mariborčani v zadnjih tednih do točk prihajajo le stežka. Bo pragmatična igra vijoličastih premalo za skok čez domžalsko oviro?

Trener vijoličastih Darko Milanič po dveh tekmah brez prejetega zadetka poudarja, da je želja Maribora utrjevati in nadgrajevati postavljene temelje.

»Spodbudno je, da smo povezali dve zmagi zapored, želimo tretjo, se pa zavedamo, da se tekme med seboj zelo razlikujejo. Zaradi naslednjega nasprotnika in njihovega načina igre nas čaka tekma, na kateri bo treba izhajati iz garanja. Z odločnostjo ne samo v svojem kazenskem prostoru, ampak povsod po igrišču. Izrednega pomena bo, da v teh preostalih tekmah do konca leta nanizamo moštvene predstave, v katerih si pomagamo med seboj,« pravi Milanič, ki je tokrat z moštvom opravil drugačen režim priprav.

Na klopi so Kenan Pirić, Luka Koblar, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Andrej Kotnik, Jasmin Mešanović in Marcos Tavares.

NK MARIBOR: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu, Požeg Vancaš, Hotić, Kronaveter, Zahović. Klop: Pirić, Koblar, Pihler, Vrhovec, Kotnik, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

DOMŽALE: Mulalić, Fink, Klemenčič, Vujadinovich, Vuklišević, Sikošek, Čorluka, Ibričić, Podlogar, Mujan, Vuk, Jakupović. Klop: Sorčan, Sikošek, Rom, Pišek, Kalt, Lazarević, Sappinen. Trener: Andrej Razdrh.

Strelca: 1:0 Zahović (7), 2:0 Kronaveter (31), 3:0 Kronaveter (59), 4:0 Požeg Vancaš (68), 4:1 Vuk (88)

Rumeni karton: Čorluka (25), Milec (85), Fink (90+1)

Maribor – Domžale 4:1 (2:0)

Začetek tekme ob 16.55.

GOOOOL!! V 7. minuti Luka Zahović že zatrese mrežo Domžalčanov! Mitja Viler opravi velik del priprave ekspresnega vodstva, poda z leve strani v sredino in Zahović iz bližine pošlje žogo v mrežo. Šesti zadetek v prvenstvu.

Šele v 14. minuti resnejša priložnost rumenih, a se domači vratar izkaže s sijajno obrambo.

Zahović v 17. minuti znova pride do zaključka, tokrat po podaji Dina Hotića in z roba kazenskega prostora, a nenatančno. Do udarca v 21. minuti v kazenskem prostoru znova pridejo Domžalčani, ciljal je Mujan, blokiral Martin Milec, končalo se je s kotom. V 24. minuti znova poskus rumenih, tokrat Jakupovića z razdalje, a Jasmin Handanović je ukrotil žogo.

GOOOOL!! V 31. mrežo rumenih zatrese Rok Kronaveter! Milec in Hotić kombinirata na desni strani, Hotić s povratno podajo po tleh v sredino, Kronaveter pa dovolj natančno in močno, da je žoga pod Mulalićem prečkala golovo črto. Njegov osmi gol v letošnjem prvenstvu. Le nekaj minut za tem Maribor le milimetri ločijo od tretjega gola. Rudi Požeg Vancaš v protinapadu do zaključka, cilja med domžalskimi branilci in zadene - vratnico.

38. minuta in Hotić znova v kazenskem prostoru išče Kronavetra, tokrat pred njim v zadnjem trenutku žogo izbije v kot Vuklišević.

Konec prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa, Maribor nadaljuje z nespremenjeno enajsterico.

Dobra priložnost rumenih v 53. minuti, a Podlogar meri preveč desno in žoga poleti mimo vratnice. V 57. minuti odgovor na drugi strani, po podaji Amirja Derviševića poskuša Požeg Vancaš z leve strani proti vratom, toda premalo natančen zaključek.

GOOOOL!!! Drugi zadetek Kronavetra na tekmi, tokrat v 59. minuti!

64. minuta in nov poskus Domžalčanov, a brez večjih težav za Handanovića.

GOOOOL!!! 68. minuta in mrežo rumenih zatrese še Rudi Požeg Vancaš, in sicer po drugi današnji asistenci Zahovića. Podaja z desne pred gol dovolj močna in natančna, Rudi hitrejši od domžalskih branilcev in žoga pristane v mreži.

V 78. minuti znova zelo malo manjka do petega gola! Poda požeg Vancaš, Perićić z glavo preusmeri, a Mulalić uspe ukrotiti žogo pred golovo črto.

80. minuta: Iz igre Kronaveter in Hotić, v končnici Tavares in Mešanović.

Za konec tekme še častni gol Domžal. Vuk v 88. minuti zatrese mrežo Maribora. Lazarević med preigravanjem v kazenskem prostoru do Vuka, ki natančno nacilja v levi zgornji kot.

Konec tekme.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Tokrat...Bravo

gost27 (nepreverjen)

Ribič žari, pravi da je bil dober ulov cipljev!!!!

Starejše novice