FOTO: Tako dopustujejo rokometaši RK Maribora

NovicaKomentarjiDeli na Facebooku Deli na Twitterju Deli na Google Plus Pošlji po elektronski pošti

Moje ime:

Moj email:

Prijateljevo ime:

Prijateljev email:

Besedilo:

Povezava bo samodejno pripeta v sporočilo

FOTO: Tako dopustujejo rokometaši RK Maribora

Tudi športniki morajo odpočiti in regenerirati svoje telo, ki je v sezoni zelo obremenjeno. Nekateri to počno ob morju, drugi doma, tretji pa sploh ne zdržijo brez športnega udejstvovanja.

FOTO: Tako dopustujejo rokometaši RK Maribora
  • FOTO: Tako dopustujejo rokometaši RK Maribora FOTO: Tako dopustujejo rokometaši RK Maribora

Rokometaše mariborskega Branika bo ponovno vodil Marko Šibila, s katerim so dosegli največje uspehe v zgodovini mariborskega rokometa. Z njim se bodo skušali vrniti na »pota stare slave«. Pred novo sezono pa je čas za zbistritev misli in sprostitev, ki jo rokometaši Maribora udejanjajo na različne načine.

Igor Čagalj se je odločil, da bo tudi med počitnicami poskrbel za telesno pripravo in se družil z svojo izbranko, s katero se med sezono vidita bolj poredko. Skupaj sta se tako udeležila enega izmed manjših maratonov.

Igor Čagalj z izbranko.

Lepo je videti, da igralci ostajajo v stikih tudi ko ti odidejo drugam. Tako je Aleksander Špende dopust preživel z Nejcem Žmavcem in njegovo družino. Slednji je uspešen v Belgiji, kjer je z Achilles Bocholt osvojil dvojno krono. Se je pa Aco mudil tudi v Srbiji pri dedku, kjer takoj našel fitnes v katerem je skrbel za svojo pripravo.

Nejc Žmavc in Aleksander Špende
Fitnes v Srbiji

Zvonimir Kapular je letošnji dopust z svojo ženo izkoristil za obisk svojih prijateljev v Južki Koreji, sedaj pa uživa na njemu najljubšem hrvaškem otoku Mljetu. Tam se lahko posveti svojemu priljubljenemu hobiju-podvodnemu ribolovu. Sicer pa se tudi on med počitkom intenzivno pripravlja na prihajajočo sezono. Podvodni ribolov je le en izmed načinov vzdrževanja kondicije, sicer veliko časa preživi tudi v fitnesu.

Zvonimir Kapular z ženo
Zvonimirjev ulov pri podvodnem ribolovu

Letošnji premor kapetana Tadeja Soka je prilagojen njegovi simpatični psički Lu. Prvo skupno poletje so preživeli večinoma na različnih lokacijah po Sloveniji. Seveda pa ne gre brez individualne priprave pod budnim očesom Darka Kneževiča.

Tadej Sok s partnerko in psičko Lu
Brez individualnih priprav pač ne gre

Zadnji dve sezoni sta bili za mariborski rokomet slabši od visokih pričakovanj in zastavljenih ambicij vodstva kluba, edina svetla točka je osvojitev 2. mesta v letošnjem Pokalu Slovenije. Po Slavku Iveziču je dobršen del minule sezone moštvo vodil Sebastjan Sovič, ki mu je uspela uvrstitev v finale Pokala Slovenije, a žal ne tudi v končnico za prvaka v državnem prvenstvu. Zato so se v vodstvu RK Maribor Branik odločili, da posežejo po preverjenem receptu in v klub vrnejo najuspešnejšega trenerja Marka Šibilo.

Prva medalja v državnem prvenstvu-bron v sezoni 2013/14, tri četrtfinala v treh različnih evropskih pokalih in skupinski del Pokala Evropske rokometne zveze so uspehi, ki jih je z mariborskih Branikom dosegel Marko Šibila. Gre za zgodovinske mejnike, katerih prekositev zagotovo pomeni velik izziv.

Matej Regent
nedelja, 16 Julij, 2017 - 13:15 Osveženo: 16. Julij 2017 - 13:15

Soustvarjaj

Komentarji

Dodaj komentar

CAPTCHA
Da bi preprečili nezaželjeno dodajanje vsebin, odgovorite na enostavno vprašanje.
Fill in the blank.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.