Nogometaši Maribora so po skoraj dvomesečni prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa ponovno trenirali v Ljudskem vrtu.

Po 56. dneh so se nogometaši Nogometnega kluba Maribor vrnili na zelenico Ljudskega vrta. Trening je potekal ob upoštevanju varnostnih protokolov, a med nogometaši je bilo kljub omejitvam opaziti optimizem in dobro voljo. Kdaj se bo nadaljevala prva liga, zaenkrat še ni znano.

Zimska okrepitev Maribora Rene Mihelič pravi, da ni bilo lahko čakati na skupne treninge, vendar so pripravljeni za nove izzive: »Bilo je kar naporno, vendar smo imeli dobre individualne treninge. Tako da smo zdaj pripravljeni in gremo na polno delati in novim uspehom naproti.«

Kot je povedal Mihelič, s treningom ob upoštevanjem varnostnih predpisov niso imeli težav: »Res je nekaj novega, ampak na prvem mestu je varnost.« Meni, da se bo z vsakim dnem lažje prilagoditi na omejitve.

Kljub varnostnim ukrepom, ki jim ne omogočajo, da bi trening izpeljali tako kot so navajeni, pa nogometaši ostajajo optimistični. »Veseli smo, da smo skupaj. Res je malo drugače, moramo biti, meter in pol narazen, ampak je kljub temu super. Mi čakamo in upamo, da se bo prvenstvo začelo in da gremo novim zmagam naproti,« je še dodal Mihelič. 

Prvi trening z novim trenerjem

To je bil prvi trening na zelenici odkar je vodenje kluba prevzel trener Sergej Jakirović. »Zelo smo veseli, da smo končno začeli s treningi. To je naše življenje, brez tega dela nogometa mi ne moremo funkcionirati,« je opisal svoje veselje ob začetku treningov. 

Jakirović je po prihodu v Maribor moral v izolacijo, ki jo je izkoristil za ogled starih tekem Maribora in analizo tega, kaj so nogometaši delali dobro in kje so priložnosti za popravke.  

Pravi, da so nogometaši kljub oviram in izolaciji dobro pripravljeni, fizično kondicijo so vzdrževali na individualnih treningih. »Edini problem je bil psihološki,« je povedal Jakirović, saj so cel čas pričakovali nek datum, ko se bodo lahko vrnili na igrišče. Uvodni trening so izkoristili za oceno stanja pripravljenosti igralcev in da pripravijo okviren načrt treningov v naslednjem tednu. 

»Kar se tiče organizacije je vse na zelo visokem nivoju,« pravi Jakirović, ki za nadaljevanje sezone ostaja optimističen. Kot je dejal, opravljajo nogometaši trening v manjših skupinah, kar mu omogoča, da se bo lažje zbližal z igralci in jih bolje spoznal. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice