Foto: Jure Banfi
Prvak je okronan! Nogometašem Mure je uspel zgodovinski podvig. Prvič v zgodovini so osvojili naslov državnega prvaka. V napeti končnici prvenstva so v Ljudskem vrtu premagali Maribor.

Nogometaši Mure so državni prvaki za sezono 2020/21. Izbranci Anteja Šimundže so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v Ljudskem vrtu premagali Maribor s 3:1.

Naslov prvaka je po izjemnem spektaklu tako osvojila Mura, Maribor pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom in tako ostaja pri petnajstih osvojenih državnih lovorikah.

Črno-beli so z zmago v Ljudskem vrtu spisali zgodovino, Murska Sobota pa je odslej na seznamu slovenskih mest, ki se lahko pohvalijo z naslovom državnega prvaka. Ob Murski Soboti so to še Maribor, Ljubljana, Nova Gorica, Domžale, Celje in Koper. Mura se bo tako prihodnje borila v kvalifikacijah za ligo prvakov. 

Trener črno-belih Ante Šimundža je po tekmi čestital nogometašem in dodal, da zmago posvečajo vratarju Matku Obradoviću, ki je ravno na dan tekme izgubil dedka.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

VSEM znižat plačo za 50% do nadaljnega zaradi izpada prihodkov ker ne bo kval. za ligo prvakov, in glede na to da v tej smešni ekipi nimamo dobesedno nikogar za prodat tudi denarja od prodaj ne bo, in bo spet milijonski minus kot že zadnji 2 leti...REZAT PLAČE, NE MORETA NEKI RUPI MILEC IN PIHLER DOBIVAT PO 5-6 JURJEV NA MESEC, IGRALCA ZA 2. SNL

Lepec (nepreverjen)

Tako je!!! Pa smešen neurejen Bedanec - šuler stresa smešnice. Najprej naj se uredi, naj lepo vodi Dravograd in Maribor pusti pri miru.Naj skupaj s Krekerjem strašita po Pohorskih gozdovih.

In reply to by dd (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

ja mariborčani so ga popušili ko stara kuzla

In reply to by Lepec (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

niso vredni da jih pes popiša

In reply to by -- (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Če bi pa zmagali, pa bi bilo vse top?! To je problem z vami mariborčani, ko ste zvesti ekipi in klubu samo ob dobrih rezultatih, ko jim gre slabo, pa vas ni nikjer, vršite verbalno in fizično agresijo čez klub in igralce. Mura ima podporo publike in poln stadiona tudi, ko je na sredini lestvice in to klub in igralci čutijo.

In reply to by dd (nepreverjen)

Sky (nepreverjen)

Tribuna je končana tako bodo lahko gojili zelenjavo in odplačali kredit . Sramota .

11 (nepreverjen)

Sodeč po tej tekmi ZASLUŽENA ZMAGA MURE. Čestitke Mariborčanu Šimundži za odlično vodenje ekipe.

Starejše novice