Restavracija Takos v Europarku je nov sponzor odbojkarskega kluba Maribora, kjer so se včeraj, po poletnem premoru, zbrali igralci s strokovnim štabom.

Zanimivost srečanja po poletnem premoru je bila predvsem ta, da se je v klub vrnil, nekoč vrhunski igralec Sebastijan Škorc, ki je na vrhuncu kariere spadal med najboljših 5 liberov v Evropi. Tokrat se je v klub vrnil v vlogi trenerja.

Nov trener za nov zagon

Škorc je za Mariborinfo povedal, da se po dveh letih vrača v klub, kjer vidi še mnogo rezerv, zato verjame, da lahko mariborsko odbojko spet vrnejo na pot, kjer je nekoč že bila. »Vsekakor pa se takšne stvari ne zgodijo čez noč. Zato so naši cilji v naslednji sezoni, da se uvrstimo v boj za prvaka, kar pomeni, da moramo biti med prvimi šestimi ekipami v državi. Vsekakor pa je naša filozofija, da gremo na vsaki tekmi na zmago in se vsakič pokazati v najboljši luči. Vemo pa, da nimamo čarobne palice s katero bi čudežno postali najboljša ekipa domačega prvenstva, saj imamo pri nas še vedno ACH Volley, ki je poglavje zase v vseh pogledih. Tako po izkušnjah kot po finančni plati. Potem je tukaj še ekipa Calcit Kamnik, ki hoče letos celo prehiteti ACH in še nekaj drugih domačih ekip, ki so se prav tako okrepile s tujci in imajo enake želje kot mi, zato bo boj trd in neizprosen,« o vizihaj kluba pove Škorc.

Kljub nižjim financam privabili tujca

Klubu se je letos pridružil najboljši tuji igralec slovenske lige, Miomir Crnjanski, ki velja za eno večjih okrepitev Odbojkarskega kluba Maribor. »Sicer je težko, vendar z neko dobro zgodbo oziroma filozofijo, lahko privabiš in zadržiš dobrega igralca tudi z nekoliko nižjo plačo kot jo ponuja konkurenca. Delamo namreč veliko z mladimi, saj smo lansko sezono s kadeti osvojili državno prvenstvo z mladinci pa izgubili v finalu. Pri starejših dečkih v mini odbojki smo prav tako igrali v finalu državnega prvenstva, kar kaže na dobro delo z mladimi in predvsem željo po zmagovanju,« oriše situacijo Škorc in doda, da so eden redkih klubov pri nas, ki ob treningih ponujajo še možnost študija, četudi se trenira dva krat dnevno. »Takšne pogoje pri nas lahko ponudi zgolj še ACH Volley,« zaključi Škorc.

Ponujajo dobro delo in razvoj

V klubu so z novimi obrazi pokazali, da želijo moško odbojko v Mariboru dvigniti na višji nivo in predvsem z dobrim delom ter razvojem privabiti igralce, ki bi mariborski klub videli kot dobro odskočno desko za vabila iz tujine. »Ogromno delamo z mladimi igralci, saj smo se združili z ekipo iz Frama od koder črpamo talentirane igralce in jih razvijamo v vrhunske športnike, prav tako si mlajši igralci v Framu nabirajo izkušnje. Vsekakor nas bo do uspehov pripeljalo zgolj delo, saj finančno od najboljših v državi krepko zaostajamo.«

Takos bo skrbel za prehrano

Novo pridobljen sponzor Mariborskih odbojkarjev je restavracija Takos v Europarku, ki bo skrbela za primerno in predvsem redno prehrano domačih športnikov, ki med treningi in študijem nimajo veliko časa za poglobljeno študiranje športne prehrane. »Vsi se zelo dobro zavedamo, kako pomembna je v športu prehrana, predvsem redna, zato smo novemu sponzorju izjemno hvaležni, saj nam je tako olajšal pomemben del priprav, kar pomeni, da bomo preostalo energijo usmerili zgolj v trening in psihološko pripravo,« pogovor zaključi Škorc.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice