Vaški nogometni klub v Republiki Togo igra v nekdanjih dresih NK Slivnica, ki so opremljeni z lokalnimi sponzorji z občine Orehova vas.

Na družbenem omrežju Facebook so zanimivo zgodbo v javnost posredovali v Nogometnem klubu Slivnica, ki nastopa v drugi medobčinski ligi MNZ Maribor. Bojan Krempl je imel v svojem kabinetu shranjenih nekaj starih dresov, ki jih je sprva mislil nameniti šolski ekipi, a so bili dresi preveliki.

Tako so dresi stali, vse dokler mu prijatelj iz Toga ni povedal, da ima doma brata, ki je trener vaške nogometne ekipe.

Sponzorji iz Orehove vasi v Togu

»Oni nimajo niti približno takih pogojev za vadbo kot mi, sploh pa dobiti kvalitetne drese. Jaz takšen kot sem, sem mu takoj ponudil te drese, ki jih je on lansko leto odnesel domov v Togo. Povedal mi je, da je bilo nepopisno veselje, ko jim je izročil garnituro,« se je slivniškemu klubu oglasil Krempl.

»Ekipa te vasi igra prvenstvene tekme v Vaših, Naših dresih. Bilo pa je tudi še nekaj dresov, kjer je sponzor Avtoservis Klajderič in Pizerija Lobnik,« je z zanimivimi podrobnostmi še postregel mož, ki je v Togo poslal drese Slivnice.

Svojemu prijatelju je zdaj naročil, naj mu brat pošlje fotografijo njihovih dresov. »Upam, da nisem storil napako, ker sem podaril vaše drese obubožani ekipi iz Toga,« se je klubu pokesal Krempl, a seveda naletel na navdušen odziv.

V daljnem Togu tako nogometna ekipa igra tekme v dresih nižjeligaša z lokalnimi sponzorji iz Slivnice pri Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice