Vir: Nogometna zveza Slovenije
Slovenska reprezentanca do 21 let je včeraj v Mariboru pričela s pripravami na Uefa evropsko prvenstvo U21 2021.

Uvodnega zbora se je zaenkrat udeležilo devet nogometašev iz slovenske lige, ki so uspešno prestali testiranje na prisotnost virusa C SARS-CoV-2. Ostali fantje bodo na zbor prišli postopoma, saj imajo še klubske obveznosti.

Med tistimi, ki so si že danes nadeli reprezentančno opremo, je tudi Aljoša Matko, ki blesti v dresu Maribora.

»Danes smo se zbrali v okrnjeni zasedbi, saj čakamo še nekatere fante, da opravijo še zadnje klubske obveznosti. Komaj čakamo, da začnemo in da že danes opravimo en dober trening,« se veseli prvih izzivov Matko, ki se v pripravljalni bazi mlade slovenske reprezentance počuti domače.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

»Zagotovo je dejstvo, da se pripravljamo in tudi igramo v Mariboru dodaten plus zame, saj poznam igrišče. Zame je to nekaj posebnega in upam, da bo to pomenilo tudi uspešne prestave na njem,« razloži hitri napadalec, ki je prepričan da se Slovenija proti Španiji, Italiji in Češki ne bo samo branila, temveč bo iskala tudi svoje priložnosti za zadetek.

Atraktivni napadalci nasprotnikov, ki igrajo v najmočnejših ligah, predstavljajo primeren izziv Igorja Vekića. Vratar Brava se namreč želi kosati z najboljšimi.

»To je izziv, saj je potrebno pokazati svoje sposobnosti in znanje tudi proti najmočnejšim,« pravi Vekić, ki bi se v Ljudskem vrtu rad postavil po robu Pedriju, a je bil ta vpoklican v člansko reprezentanco Španije.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

Tudi Vekić meni, da bi poznavanje terena lahko predstavljalo določen plus za Slovenijo na tekmah skupine B.

»Igralci iz slovenske lige dobro poznamo Ljudski vrt in celjsko Areno, saj redno igramo na teh prizoriščih ligaške tekme. Mislim, da moramo vsako tekmo jemati posebej. Moramo biti skoncentrirani, predvsem pa oddelati maksimalno naloge, ki nam jih bo naložil selektor,« zaključi Vekić, vesel priložnosti za dokazovanje na tako velikem turnirju.

Vir: Nogometna zveza Slovenije

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice