FOTO: Jure Banfi
Rokometna reprezentanca Slovenije je v polni Dvorani Tabor z zmago odprla kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Z 28:20 je padla Bosna in Hercegovina.

Čeprav se je reprezentanca Bosne in Hercegovine po debelem zaostanku vrnila v igro, Slovenci na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo niso dopustili presenečenja.

V lepo zapolnjeni in razgreti Dvorani Tabor, v kateri so bili zelo glasni predvsem privrženci gostujoče zasedbe, so se zmage veselili izbranci Uroša Zormana, ki je v dneh pred tekmo moral opraviti nekaj korekcij.

Gašperja Marguča, Boruta Mačkovška in Tadeja Mazeja so nadomestili Domen Novak, Aleks Kavčič in Darko Cingesar, Slovenci pa so tudi brez nekaj adutov prišli do visoke zmage, prejeli so zgolj 20 zadetkov.

Pri gostih je bil s petimi goli najuspešnejši Elmir Gradjan, obramba Bosne in Hercegovine pa je imela največ dela s sedemkratnim strelcem Aleksom Vlahom, petkrat je bil uspešen Dean Bombač.

SLOVENIJA - BOSNA IN HERCEGOVINA 28:20 (13:10)
Slovenija:
Ferlin, Kastelic; Blagotinšek 2, Henigman 1, Janc 4, Dolenec 3, Cingesar, Cehte 1, Kodrin 2, Gaber 2, Žabić, Ferlin, Ovniček, Bombač 5, Malus 1, Novak, Vlah 7. Selektor: Uroš Zorman.
Bosna in Hercegovina: Bojić, Vukšić, Herceg 2, Panić 4, Ovčina, Terzić, Ahmetašević, Perić 1, Hamidović 3, Mandić, Draganić, Davidović 2, Hadžiomerović 3, Bošković, Gradjan 5, Jeremić. Selektor: Irfan Smajlagić.

V prvem polčasu pobegnili že za sedem golov

Slovenci so v lepo zapolnjeni Dvorani Tabor, v kateri pa je bilo tudi veliko pristašev gostov, odločno odprli tekmo. Blaž Janc je tekmo odprl z dvema goloma, Blaž Blagotinšek je v peti minuti zadel za 3:0. Nekaj sekund zatem so do prvega gola prišli tudi Bosanci, slovensko mrežo je zatresel Marko Panić.

Po zadetku Nika Henigmana in že tretjem golu Blaža Janca je bilo 5:2, Slovenci pa so nato le še večali razliko. Po dveh golih Aleksa Vlaha je za za vodstvo z 11:4 zadel Jure Dolenec, Slovenci pa so za sedem golom vodili tudi v 23. minuti, ko je za 13:6 zadel Matej Gaber.

Prednost gostiteljev se je stopila po tem, ko je Uroš Zorman v igro poslal nekaj rezervistov, Slovenija pa v zadnjih sedmih minutah prvega polčasa ni dosegla gola. Pri gostih se je v zaključku polčasa razigral Dino Hamidović, ki je dosegel sedmi, deveti in deseti gol gostov za izid polčasa 13:10.

FOTO: Jure Banfi

V nadaljevanju stvari postavili na svoje mesto

Gostitelji dvoboja so stvari v drugem polčasu postavili na svoje mesto, čeprav so dolgo lomili vrsto Bosne in Hercegovine. Aleks Vlah je dosegel prvi gol v drugem polčasu, na 15:11 je povišal Tilen Kodrin. Gostje so se z golom Gaferja Hadžiomerovića približali na 15:13, a Slovenci niso dopustili preobrata. 

Četa Uroša Zormana je na krilih treh zadetkov Deana Bombača znova pobegnila in povedla z 19:14, nato pa nekaj časa držala prednost petih, šestih golov. Slovenci so pri 22:17 dosegli štiri zaporedne zadetke, v polno so merili Jure Dolenec, Blaž Janc, Dean Bombač in Matej Gaber. 

Dvomov o zmagovalcu ni bilo več, čeprav so bosansko-hercegovski navijači vztrajali z glasno spodbudo. Uroš Zorman je v končnici dvoboja priložnost za igro namenil še nekaj rezervistom, tako se je gola veselil Jaka Malus, pod zadnji, 28. zadetek Slovenije pa se je podpisal Nejc Cehte. Za končnih 28:20 je deset sekund pred koncem tekme zadel Elmir Gradjan, ki je bil najboljši strelec gostov. 

Slovenski rokometaši bodo v nedeljo gostovali v Prištini, dvoboj s Kosovom se bo pričel ob 19:30. Nastop na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji si bodo priigrale prvo in drugouvrščene reprezentance osmih skupin, poleg njih pa še štiri najboljše tretjeuvrščene.

FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi
FOTO: Jure Banfi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice