FOTO: Jure Banfi
Rokometašem mariborskega Branika v domačem Taboru ni uspelo presenetiti favoriziranega Gorenja, ki je bilo boljše z rezultatom.

V končnici Lige NLB sta se v 6. krogu v Dvorani Tabor Maribor pred 550 gledalci pomerili RK Maribor Branik in RK Gorenje Velenje. 22:28 (10:12).

RK Maribor Branik: Đurica 6 obramb(1x7m), Simonič; Planinšek, Žabič 4, Celminš, Marušič, Sok 4, Jerenec 2, Velkavrh 1, Ranevski 1, Budja , Jerebie 3, Golik 6(7m-3/3), Buneta, Štumpfl 1; Trener: Marko Šibila

RK Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič 15 obramb( x7m); Grobelnik, Haseljić 3, Tajnik 0 (7m-1/0), Matanović 3, Levc, Starc, Miklavčič 3, Banfro, Drobež, Verdinek 7(7m-2/1),  Kavčič M. 6, Kavčič A. 5, Kete 1; Trener: Zoran Jovičič

7m: RK Maribor Branik 3/4, RK Gorenje Velenje 3/1

Izključitve: RK Maribor Branik 8 min, RK Gorenje Velenje 6 min

RK: /

Po nekaj zapravljenih napadih na obeh straneh so prvi zadeli Mariborčani, za katere je v 4. minuti gol dosegel Iulian Jerebie. Nato smo spremljali izenačeno igro gol za gol s čvrsto igro v obrambi na obeh straneh. Ta se je obrestovala vijoličastim rokometašem, ki so v 11. minuti z zadetkom Matije Golika povedli 5:3 in po prvi minuti odmora je posegel velenjski strateg Zoran Jovičič.

A ta tudi ni prekinila naleta domačinov, ki so v 14. minuti z golom kapetana Tadeja Soka povedli 7:3. Ob izteku 19. minute je nekdanji igralec mariborskega Branika Matic Verdinek zapravil sedemmetrovko za Gorenje, takoj v naslednjem napadu pa je domače rokometaše ob rezultatu 8:5 na minuto odmora poklical trener Marko Šibila. V 21. minuti je Aleks Kavčič poskrbel, da so velenjske ose zaostanek prepolovile (8:6). Sledila je izključitev Stefana Žabiča, ki so jo Velenjčani dobro izkoristili in v 25. minuti je Verdinek s hitrim protinapadom poskrbel za izenačenje na 9:9. Slednji je 29. minuti poskrbel za prvo vodstvo Velenjčanov 10:11, vratnici in David Miklavčič z golom pa sta omogočili gostom, da so šli na odmor s prednostjo 2 zadetkov (10:12).

Očitno z zanosom iz konca 1. polčasa so v drugega krenili Velenjčani, ki so z dvema zaporednima zadetkoma povedli 10:14. A so Branikovci uspeli vnovčiti igralca več v polju in takoj zaostanek prepolovili (12:14). Toda ne za dolgo, saj so z nekaj napakami v napadu gostom ponovno ponudili priložnost, za oddaljitev in slednjo so tudi izkoristili. Vlado Matanović ter Aleks Kavčič sta premagala vratarja Marina Đurico in Gorenje je ponovno povedlo s +4 (12:16). 

V nadaljevanju smo bili priča borbeni in čvrsti igri na obeh straneh, Mariborčani pa, tudi z malo nagajanja Fortune, so bili nekajkrat v priložnosti, da zaostanek znižajo na -2. Ker jim to žal ni uspelo je trener Šibila 10 minut pred koncem pri rezultatu 16:20 zahteval minuto odmora. Slednjo je dobri dve minuti kasneje pri rezultatu 19:22 zahteval še gostujoči trener Jovičič.

Ko je 4 minute in pol pred koncem srečanja Stefan Žabič zadel za 20:23 je zasijala še luč upanja za Maribor, a je ta po izključitvi Jerenca in zadetku Mihe Kavčiča za 20:24 tudi hitro ugasnila. In ko je Ibrahim Haseljič žogo poslal v prazen mariborski gol za 20:25 je bilo dvomov o zmagovalcu tokratnega obračuna konec. Gorenje je na koncu zasluženo zmagalo z rezultatom 22:28.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice