Adidas, ki najtrofejnejšemu slovenskemu nogometnemu klubu stoji ob strani že od leta 2011, je državne prvake tokrat odel v nove drese, ki jih zaznamuje značilna vijolična barva.

Nogometni ponos štajerske prestolnice bo letos na igriščih blestel v popolnoma prenovljeni podobi, ki bo prvič predstavljena na današnji gostujoči tekmi proti Valur Reykjavíku v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov.

Nogometaši Maribora bodo novo sezono Lige prvakov ponovno otvorili pod okriljem treh črt. Adidasovi oblikovalci so namreč že osmo sezono zapored posebej za vijoličaste zasnovali dizajn, ki izstopa tudi ob boku svetovno najbolj prepoznavnih klubov. 

Svežo podobo dresov Nogometnega kluba Maribor sta premierno predstavila kapetan Marcos Tavares in prvi strelec vijoličastih Luka Zahović.

Dres tudi tokrat zaznamuje značilna vijolična barva, obogatena z zlatimi vezeninami in detajli, ki dodajo zmagovalni pridih. Na tekmah, kjer ne bo mogoča uporaba prve barve, pa bodo Mariborčani letos nastopali v nekoliko bolj drznih dresih kot v pretekli sezoni, saj so v Adidasu belo-rumeno kombinacijo nadomestili z vpadljivo sončno rumeno barvo dresa, ki se vrača kot druga barva tekmovalne opreme Maribora.

V novi opremi se bodo slovenski prvaki v boj za nove lovorike prvič pognali danes ob 22.00 v Reykjaviku, ko bodo na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za UEFA Champions League zaigrali proti islandskemu prvaku Valur Reykjavík. 

Predstavitev vijoličastih dresov na domačem terenu pa bo v soboto, 13. julija, ko bo v Ljudskem vrtu ob 20.15 na sporedu otvoritvena tekma novega državnega prvenstva proti Triglavu.

Novi dresi bodo na voljo tudi za navijače. V prodaji bodo od četrtka, 11. julija, v obeh klubskih trgovinah v Mariboru: Vijol'čna Bajta Tyrševa ulica 1 ali Vijol’čna Bajta Mercator center Tabor II in v spletni prodaji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice