Foto: Jure Banfi
Mariborčani se po dveh zaporednih gostovanjih in seriji treh zaporednih zmag vračajo v Ljudski vrt v odličnem razpoloženju. Tokrat jih čaka ovira v obliki Domžalčanov.

Nogometni klub Maribor zaključuje tretjo četrtino prvenstva, dvoboj dveh najuspešnejših ekip spomladanskega dela so dočakali s prednostjo dvanajstih točk. V Ljudskem vrtu je bila na spopad z Domžalami pripravljena ista enajsterica kot v sredo v Krškem.

Izven kadra so bili tudi danes Jasmin Mešanović, Marko Šuler in Aleks Pihler, ki še niso nared za nastop. Prav tako še vedno ni Luke Uskokovića, ki bo manjkal še nekaj časa. 

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu, Dervišević, Vrhovec, Hotić, Mlakar, Zahović. Klop: Handanović, Klinar, Vršič, Bajde, Felipe Santos, Mulahusejnović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

DOMŽALE: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih, Gnezda Čerin, Hodžić, Mujan, Podlogar, Nicholson. Klop: Mulalić, Žužek, Kolobarić, Pečnik, Obšivač, Svetlin, Vuk. Trener: Simon Rožman.

MARIBOR - DOMŽALE 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Dobrovoljc (89, avtogol)

Rumeni karton: Milec (41), Vršič (61), Dobrovoljc (87), Klemeničič (90+2)

V prvem polčasu brez zadetkov

Tekma se je pričela ob 16.45. V uvodnih desetih minutah na obeh straneh precej dinamike, a še brez izrazitejših priložnosti.

V 15. minuti zanimiva priložnost. Alexandru Cretu odvzame žogo, Dino Hotić spretno poda, Luka Zahović s poskusom z glavo čez vratarja Kšervana Santinija, žoga pa ob levi vratnici. Naslednji poskus takoj v naslednji minuti. Blaž Vrhovec poskuša z roba kazenskega prostora po hitri akciji, a ni bil natančen. Nato spet pritiskajo Domžale. Za domžalski odgovor na drugi strani poskrbi Adam Gnezda Čerin, strel blokira Hotić. V 20. minuti pride do zaključka še Matej Podlogar, in sicer po podaji Matije Roma čez prečko.

Nova priložnost za Domžale v 26. minuti. Tonći Mujan preigra dva vijoličasta, a mu nekoliko zmanjka pri zaključku. Po večkratnem odbijanju v kazenskem prostoru Maribora v 28. minuti žoga pride do Amedeja Vetriha, tudi ob njegovem poskusu spremeni smer, na pravem mestu je Kenan Pirić.

Še ena priložnost Domžalčanov. V 38. minuti z razdalje strelja Rom, žoga mimo leve vratnice. V 41. minuti rumeni karton za Martina Mileca, zaradi prekrška na gostujoči polovici igrišča nad Mujanom. Konec polčasa.

Prvi polčas na strani Domžal, v drugem agresivnejši Maribor

Začetek drugega polčasa. Maribor nadaljuje z novo energijo, Dare Vršič zamenja Cretuja. V 55. minuti Vršič in Milec z zanimivo kombinatoriko do obetavne situacije, Milec je podal v sredino proti Janu Mlakarju, a pred njim izbil Gaber Dobrovoljc.

Sledi še ena izjemna priložnost vijoličastih, a vratnica prepreči vodstvo. Po kotu z roba kazenskega prostora z dobrim odzivom do udarca Vršič, preusmeril je Saša Ivković, žoga pa zadene vratnico. Nova priložnost v 58. minuti po odlični podaji Vršiča Zahoviču, ki po podaji pride do soočenja z vratarjem, žogo pa usmeri mimo vratnice. Po prekršku v boju za žogo nad Mujanom porumeni Vršič.

V 71. minuti poskus Domžalčanov, brani Pirić, ki je v naslednjih minutah znova na preizkušnji, ko po tleh poskuša Slobodan Vuk. Pritisk na obeh straneh. V 80. minuti znova poskuša Maribor, iz skok Rajčević, a žoga leti čez prečko. Mariborčani nekoliko bližje cilju dve minuti za tem. Amir Dervišević s predložkom iz prostega strela, Zahović spretno z glavo, a žoga čez prečko. V 85. minuti nov poskus, tokrat je podal Hotić, z glavo ciljal Marcos Tavares, znova čez gol.

V 89. minuti vroče v kazenskem prostoru Domžal! Hotić do kapetana vijoličastih, ki je po sprejemu v kazenskem prostoru poslal žogo v sredino, Dobrovoljc pa žogo pošlje v lastno mrežo. Avtogol Domžal za zmago Maribora, nove tri točke in nadaljevanje serije zmag! 

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice