FOTO: Jernej Srebrnič/jfoto.si
V Športnem parku Slovenska Bistrica je v soboto in nedeljo, 30. junija in 1. julija, potekal mednarodni turnir v ultimate frizbiju Woodchuck.

ŠD Ultimate frisbee Maribor je turnir organiziralo že tretje leto, letošnja izvedba pa je bila zaradi 10. obletnice društva prav posebna. Namenjen je bil namreč ženskim in moškim ekipam, vendar so zaradi premajhnega števila prijav med ženskimi ekipami na turnirju zaigrale le moške ekipe. Edina ženska ekipa, ki je na turnirju zaigrala trening tekmo, je bila domača ekipa Cosmo iz ŠD Ultimate frisbee Maribor.

Poleg tekmovalnega dela pa je bilo tudi nekaj obrobnega dogajanja vezanega na temo turnirja: les, gozd in gozdarjenje. Maskota tekmovanja je »lumberjack« oziroma po slovensko gozdar, ki ima gosto brado, v roki sekiro, oblečen pa je v rdeče-modro karirasto srajco. Prav zaradi tega so domačini svoje vijolične drese zamenjali za srajce in igrali oblečeni vanje. Vsi igralci so se po tekmovalnem delu pomerili tudi na zabavnem poligonu Beard Race, čez vikend pa so organizatorji podelili nagrado za najboljše kitke in najboljšo brado vikenda.

Na tekmovalnem delu pa se je med seboj pomerilo 11 ekip iz Slovenije, Madžarske, Češke, Italije in Slovaške. Med njimi je bila tudi domača ekipa Cosmo, ki je v soboto odlično začela in zmagala dve tekmi. V nedeljo so brez večjih težav premagali nasprotnike v polfinalu in se uvrstili v finale, kjer so zaigrali s slovensko ekipo Flying Donkeys Pickups. Po napetem prvem polčasu, se je domačinom uspelo odlepiti od nasprotnikov in na koncu so slavili z rezultatom 15:9.

Tretje mesto so po tekmi z madžarsko ekipo LOL dosegli Surprise Party, nagrado za najboljši športni duh pa je tokrat prejela italijanska ekipa Canieporci.

Končne razvrstitve:

1. Cosmo (SLO)

2. Flying Donkeys Pickups (SLO)

3. Suprise Party (SLO/CZE)

4. LOL (MAD)

5. Canieporci (ITA)

6. CZE U20 Open (CZE)

7. Left Overs (CZE)

8. Verti-Go (SLO)

9. Ptujska Legija (SLO)

10. SVK Open U24 (SVK)

11. Il Resto del Mondo (ITA)

Nagrada za najboljši športni duh: Canieporci (ITA)

FOTO: Jernej Srebrnič/jfoto.si

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice