Foto: Jure Banfi
Sreda je danes vijolično obarvana. Slovenski prvaki bodo okronani in dvignili prisluženi pokal. 

Današnja tekma s Krškim bo le uvertura pred zabavo in spektaklom po tekmi - dvigom pokala in kronanjem prvakov.

Zadnjo letošnjo tekmo v Ljudskem vrtu bodo izpustili Mlakar, Cretu, Vršič, Šuler in Uskoković. »Res ne odloča, a ni povsem brez rezultatskega naboja, saj želimo v teh dnevih do finala spet vzpostaviti medsebojno povezanost. Zgodila se je mentalna izpraznitev po zmagi in slavju v Celju, zdaj pa smo spet nabrali energijo. Verjamem, da bo naša podoba boljša kot proti Triglavu, zaradi pokalnega finala na koncu sezone moramo ostati v ritmu,« pred tekmo napoveduje Darko Milanič.

Denis Klinar pa ob tej priložnosti poudarja pomen združitve tekmovalnosti in slavja: »Človeško je, da se pozna, ko dosežeš zastavljen cilj. Prejšnje tekme proti Triglavu nismo mogli boljše začeti, potem pa ni šlo za običajno dogajanje. Veliko golov, veliko priložnosti, z ene in druge strani, tako da na koncu kar zaslužena delitev točk. Spet se bomo motivirali za finiš sezone in zadnje tri tekme, zdaj pa se že vsi veselimo tega trenutka, ko bomo dvignili pokal. Za to smo garali vso sezono, da prinesemo trofejo nazaj v Maribor in se veselimo skupaj z navijači.«

Potek tekme

5' Dervišević je podal iz kota.

7' Vrhovec in Sokler sta trčila na robu gostujočega kazenskega prostora, obležala sta na tleh, po zdravniški oskrbi lahko nadaljujeta z igro, Vrhovec s povito glavo.

11' Po prostem strelu in predložku pred gol je žoga zadela Volaša, nato pa se je odbila mimo vratnice.

18' Zahović je po podaji Kramariča streljal na gol, a je žoga poletela čez prečko.

21' Zahović je Mariboru priigral prvi gol.

30' Kramarič je neuspešno streljal na gol.

32' Mešanović je neuspešno streljal na gol.

38' Da Silva iz prostega strela s 25 metrov, natančno proti desni vratnici, Handanović pa je nato z odličnim posredovanjem odbil v kot.

45+1' Dervišević je podal Bajdetu, ki je spustil žogo za Zahovića, po njegovem udarcu pa je prišlo do obrambe Freliha, nato je odbil v kot.

Konec prvega polčasa: Maribor : Krško 1:0

49' Mešanović je neuspešno streljal na gol.

50' Mešanović je ponovno neuspešno streljal na gol.

51' Mešanović je znova napadel, tokrat mimo vratarja, žoga je letela proti mreži, toda na golovi črti jo je blokiral Štefulj.

53' Po podaji Vilerja poskus Bajdeta, a iz težkega položaja in ne dovolj natančno.

64' Florjanc je z glavo poslal žogo čez prečko.

65' Prvič je v vijoličastem na uradni tekmi nogometaš Nardin Mulahusejnović, ki je zamenjal je Bajdeta. Mladi reprezentant BiH je 25. igralec z nastopom za NK Maribor v šampionski sezoni.

70' Menjava številka 2, Kramariča je menjal Hotić.

72' Do udarca je prišel Dervišević, ki je ciljal je z 18 metrov, vratar Frelih pa je žogo odbil čez prečko naravnost v kot.

79' Zahović je Maribor priigral že drugi gol.

82' Vrhovca je zamenjal Pihler.

87' Neuspešen poskus Mulahusejnovića.

Konec tekme Maribor : Krško 2:0

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice