Foto: Jure Banfi
Brez vmesne tekme v sredo je bil tudi v Ljudskem vrtu čas za analizo storjenega v derbiju in s popolno osredotočenostjo na naslednji izziv v Novi Gorici.

»Fantje se zavedajo pomembnosti situacije, so zavzeti pri delu in verjamem, da bo to v soboto na želen način opazno na igrišču,« poudarja Saša Gajser med zaključnimi aktivnostmi Nogometnega kluba Maribor do kroga številka 25.

Glede kadrovske sestave na treningih ni dodatnih zapletov. S polno obremenitvijo ostaja v delovnem ritmu tudi Žan Kolmanič, ki bo po 15. marcu kariero nadaljeval v Združenih državah Amerike.

»Izvedeli smo lepo novico, da naš igralec odhaja v tako priznano ligo. To potrjuje dejstvo, ki je znano. Da Maribor proizvaja mlade igralce. Včasih se je želelo izpostaviti, da Maribor naj ne bi imel posluha za mlade, a se je v preteklih letih tukaj uveljavilo veliko mladih igralcev. Te izkušnje, pridobljene v Ljudskem vrtu, bodo Žanu izjemno koristile. Igranje v vijoličastem, ob pritisku, ki ga nosi naš klub, mu bo prišlo prav. Želim mu vse dobro v nadaljevanju kariere, dokler je tukaj, pa je popolnoma osredotočen na naše cilje. Prvi naslednji je, kako tekmo proti Gorici odigrati na najboljši način,« je izpostavil vodja strokovnega štaba, ki je prav tako popolnoma usmerjen le na trenutno situacijo.

»Fokus je samo vsaka naslednja tekma. Fantov ne smejo zmesti zapisi ali ugibanja, kdo bo trener v dolgoročnejšem obdobju, ampak morajo biti osredotočeni na svoje delo in svoje obveznosti. Takšno je tudi moje načelo. Če ne bi tako razmišljal, potem prejšnjih dveh tekem ne bi izpeljali tako. Pogovoril sem se s športnim direktorjem, predstavil mi je naloge, ki jih moram opravljati. In zanima me samo to, da vidim Maribor na igrišču v takšni podobi, kot si ga vsi želimo videti. 12 finalnih tekem imamo pred seboj. Če bomo nadaljevali na takšen način, sem prepričan, da bomo prišli do cilja in na koncu bili tam, kjer si želimo,« dodaja Gajser.

Vijol'čni načrt za soboto je že razdelan, ob odpravljanju pomanjkljivosti stremijo k napredku v različnih pogledih, so zapisali na Nogometnem klubu Maribor.

»Tistih slabših 20 minut v derbiju ne bi imeli, če bi bili v optimalnem stanju. Odziv v nadaljevanju je bil izjemen, fantje pa morajo prepoznati te vmesne trenutke med tekmami. Seveda ne bežimo od napak, ki so bile vidne (prejet zadetek, priložnost Vombergarja). Ob tem bi bil vtis boljši, če bi igrali hitreje proti naprej. Smo pa potem vzpostavili ritem tekme, zadihali in pokazali, da imamo kvaliteto. Prepričan sem, da bo iz tekme v tekme boljše. Že v soboto proti Gorici. Maribor bo spet tudi razigran, ampak najprej moramo zmagovati. In zmanjšati število prejetih golov, ki jih je občutno preveč, 29,« še dodaja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice