V nedeljo bo v Belgiji štirinajsta dirka sezone motokrosistov za točke svetovnega prvenstva v razredu MXGP. Po trinajstih ima Tim Gajser v boju za naslov svetovnega prvaka 177 točk prednosti pred zasledovalci.

Štajerski motokrosist Tim Gajser se je po drugem mestu na dirki v Loketu še utrdil na vodilnem položaju točkovanja za svetovno prvenstvo in povečal prednost pred zasledovalci.

»Sigurno mi je zmanjkala pika na i, zmaga, ampak vseeno sem zelo zadovoljen. Proga mi je povzročala nekaj nepričakovanih težav in potreboval sem nekaj časa, da sem se nanjo privadil, ampak za vse je bila enaka. Tudi z drugim mestom sem zelo zadovoljen, saj nisem želel tvegati in riniti z glavo skozi zid,« pravi Gajser. 

V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo je Gajser zdaj prepričljivo prvi. Jeremy Seewer na drugem mestu za Gajserjem zaostaja kar za 177 točk in naslov svetovnega prvaka je praktično na dosegu roke.

Mivka in mehka podlaga

Lani Gajser na dirki za Veliko nagrado Belgije ni blestel. Nevajen mehke podlage si je privoščil preprosto preveč napak in je na koncu zasedel sedmo mesto. Bogatejši za lanskoletno neprijetno izkušnjo je prepričan, da bo tokrat bistveno bolje

»Vzdušje v ekipi je vrhunsko. Do konca je še nekaj tekem, ampak počasi se že čuti, da se približujemo zadanemu cilju. Kljub temu ne bom taktiziral. Na vsako tekmo grem z enakim ciljem. Želim uživati in voziti tako, kot znam. To velja za vseh pet tekem, ki zdaj sledijo do konca,« doda Gajser. 

Proga Stedelijk Motorcrossterrein velja vsako leto za eno najzahtevnejših v koledarju, saj zaradi mivke motokrosisti nimajo dobrega oprijema s podlago, ki je zelo mehka in velikokrat zato med dirko na stezi nepričakovano nastanejo luknje in globoke brazde.

V boj za točke tudi Gerčar in Pancar

Slovenijo bosta na tej zahtevni progi zastopala še dva predstavnika. V najmočnejšem razredu bo po smoli z boleznijo, ki mu je preprečila nastop v Loketu, znova na štartu Klemen Gerčar. V razredu MX2 pa se bo za točke svetovnega prvenstva potegoval mladi Jan Pancar, ki je na Češkem potrdil, da je v dobri formi in bo to skušal potrditi tudi na mehki mivki v Lommlu.

Dirko MXGP za svetovno prvenstvo, Veliko nagrado Belgije v Loketu, bo na sporedu v nedeljo, 4. avgusta, v neposredem prenosu na programu Šport TV 1. Prva vožnja bo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice