FOTO: Jure Banfi
Kdo je tekmec Maribora v boju za evropsko jesen? Saša Gajser in Zlatko Zahovič sta preverila.

Kdo je Ludogorec, nasprotnik Maribora v play-offu? Na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor so se razpisali o klub, ki sta ga leta 2009 prevzela brata Domuschiev. Vse od tedaj je nogomet v Razgradu zgodba številka ena. 

Pokorili so Bolgarijo in postali serijski prvaki. V zadnjih letih jim je uspel neverjeten niz - prvenstvo so osemkrat zapored končali na vrhu lestvice. Ob prevzemu vlagateljev, ki veljata za uspešna podjetnika, so se ekspresno uvrstili iz tretje v drugo in iz druge v prvo ligo, kot novinci med elitno druščino pa so takoj postali bolgarski prvaki, pokalni zmagovalci in osvojili še superpokal.

Z izjemnimi vlaganji in nakupi številnih tujih nogometašev so postali stalnica tudi v evropskih tekmovanjih. Doslej so dvakrat že bili udeleženci skupinskega dela Lige prvakov, kjer so igrali neodločeno tudi proti Liverpoolu in PSG, trikrat pa Lige Europa.

Kakšen je današnji Ludogorec?

Strokovni štab Nogometnega kluba Maribor je klub analiziral ob posnetkih prejšnjih tekem, v živo pa sta tekmeca v nedeljskem prvenstvenem dvoboju v Varni spremljala športni direktor Zlatko Zahovič in pomočnik trenerja Saša Gajser.

»Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kvaliteto v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati,« pravi Saša Gajser o uspešnem projektu z vzhoda Evrope, ki bo s številnimi tujci iz Brazilije, Senegala, Konga, Izraela, Romunije, Poljske in še bi lahko naštevali, popolno nasprotje glede na skandinavski slog.

»Če jih primerjamo z našimi prejšnjimi nasprotniki v kvalifikacijah, so drugačni, že zaradi prej naštetih značilnosti igralcev. So pa drugačni tudi po načinu branjenja od dosedanjih treh tekmecev. Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v Ligi prvakov in Ligi Europa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno vijol’čno zgodbo,« upa Gajser.

Vijol’čna odprava odpotuje v Bolgarijo jutri zjutraj z mariborskega letališča, tekma bo v četrtek ob 19.30 po slovenskem času oziroma ob 20.30 po lokalnem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice