Motokrosist Gajser je tudi tokrat v Mehiki pometel s konkurenco.

Tim Gajser je v Mehiki nadaljeval z odličnimi predstavami, in sicer v elitni kategoriji svetovnega prvenstva v motokrosu MXGP. Že drugič zapored je porazil vso konkurenco, v seštevku svetovnega prvenstva pa utrdil svojo prednost.

Posebno je blestel v prvi vožnji, ko je v prvi polovici dirke stopnjeval tempo in si privozil kar petnajst sekund prednosti. Nato je do konca ohranjal razliko pred drugo uvrščenim sotekmovalcem, Rusom Evgenyjem Bobryshevim.

»Proga je bila na dirki drugačna, bolj drseča in razrita, kot na kvalifikacijah. V dirki sem zelo užival. To je bil perfekten vikend. Motor je deloval fenomenalno, hvala ekipi HRC,« je Gajser dejal po tekmi.

Drugo mesto je osvojil Antonio Cairoli, tretje pa Francoz Gautier Paulin.

V nedeljo bodo motokrosisti v Brežicah tekmovali na dirki državnega prvenstva. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo 16. aprila v Italiji, kamor se odpravljajo tudi številni slovenski navijači.

V Trentinu bodo prvič v elitni kategoriji MXGP skupaj tekmovali kar štirje slovenski motokrosisti. Poleg Tima Gajserja še Klemen Gerčar ter brata Peter in Jernej Irt, zato bo italijanska dirka za slovenske ljubitelje motokrosa še posebej atraktivna.

V motokrosu odlično tudi dekle

Klara Sršen je čez vikend na Danskem tekmovala na prvi od štirih dirk evropskega prvenstva za dekleta v motokrosu. Za cilj si je pred dirko postavila uvrstitev na dirko in osvojitev kakšne točke, kar ji je tudi uspelo.

Kvalifikacije je v soboto končala na 22. mestu. Na dirki je prvo vožnjo po solidnem startu začela na šestnajstem mestu, vendar je končala na dvajsetem mestu ter osvojila točko. V drugi vožnji je bila triindvajseta, triindvajseta je bila tudi v seštevku obeh voženj.

»Odpeljala sem po pričakovanjih in po trenutnih zmožnostih. Vse punce so zelo hitre. Zdaj vem, kaj moram izboljšati do naslednje dirke. V drugi vožnji je bila proga zelo uničena, k sreči sem odpeljala brez padca,« je razložila Klara.

Zmagala je domačinka Sara Andersen, druga je bila Švedinja Emelie Dahl, tretja pa Norvežanka Mathea Selebo.

Naslednja dirka jo čaka konec maja na Poljskem.

Foto: hondaproracing.com

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice