Makolčan Tim Gajser pripravljen na nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Mehiki.

Motokrosisti bodo ta vikend v Mehiki tekmovali na četrti dirki svetovnega prvenstva. Branilec naslova svetovnega prvaka v elitni kategoriji MXGP Tim Gajser je prvič letos na dirko odpotoval kot vodilni tekmovalec skupnega seštevka. V Mehiki je te dni velika vročina, za nedeljo pa napovedujejo tudi več kot trideset stopinj.

Gajser v Argentini ponovno pokazal izjemno vožnjo

Gajser je sezono začel z drugim mestom in je imel za tem na drugi dirki, tako kot številni tekmovalci, nekaj težav zaradi kaotičnih razmer, ki so vladale v Indoneziji. Na tretji dirki, ki je bila pred dvema tednoma v Argentini, pa je ujel zmagovalni ritem in je ponovno prikazal vožnjo, s kakršnimi nas je razveseljeval v lanski izjemni sezoni.

Deset točk prednosti

Po treh dirkah se je povzpel na vrh prvenstva in si pred drugo uvrščenim Italijanom Antoniem Cairolijem privozil deset točk prednosti. A sezona se je šele dobro začela in kot so nakazale prve tri dirke, se pravi boji šele začenjajo, saj so v vse boljši formi tudi Rus Evgeny Bobryshev ter Belgijca Clement Desalle in Jeremy Van Horebeek. Gajser je lani v Mehiki slavil, med tem ko Cairoli na Mehiko nima najboljših spominov, saj je imel lani obilo težav.

»Po vrnitvi iz Argentine sva s Timom na domači progi opravila nekaj zelo kvalitetnih treningov na motorju. Stvari se počasi postavljajo na svoje mesto. Tim je v dobri formi, smo mirni in osredotočeni na naslednjo dirko,« je iz Mehike sporočil Bogomir Gajser.

Tim je očetovemu komentarju dodal:

»Počutje je dobro in argentinska zmaga mi je vlila dodatno samozavest. Zadovoljen sem z zadnjimi treningi, ki so pokazali, da se forma stopnjuje, zato trenutno nimam nekih posebnih skrbi.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice