Foto: HRC
Tim Gajser je na deseti letošnji dirki za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MXGP v Nemčiji zmagal že petič zapored in prednost v skupnem seštevku pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem povečal na 83 točk.

Tim Gajser je dirkaški vikend v nemškem Teutschenthalu začel zelo prepričljivo, saj je bil najhitrejši na treningih in v kvalifikacijah. Na dirki niso nastopili poškodovani Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings, Clement Desalle, manjkal je tudi Nemec Max Nagl, ki je na prostem treningu začutil bolečine v poškodovanem kolenu in zato odpovedal nastop.
 
Slovenski motokrosist je po najkrajši liniji suvereno dobil start prve vožnje – pred Seewerjem, Liebrom, Tonusom in Paulinom. Naš šampion je že v prvem krogu pred Seewerjem vodil z razliko treh sekund in pol in nato prednost povečal na pet sekund. V četrtem krogu je Gajser naredil manjšo napako in padel, a se je hitro pobral in še pred Seewerjem nadaljeval vožnjo kot vodilni. 

V naslednjem krogu je Seewerju z najhitrejšim časom kroga pokazal, kaj zmore, in si spet privozil zadostno prednost za mirno nadaljevanje dirke. Odlično formo je pokazal Francoz Lieber, ki je prehitel Seewerja na drugem mestu, a nato hudo padel in odstopil, kasneje pa ni nastopil niti v drugi vožnji. Tik pred koncem prve vožnje je Seewerja prehitel Tonus in končal kot drugi. Gajser je imel pred Švicarjem v cilju pet sekund prednosti. 

»Dobro sem startal, nato pa storil napako: ob menjavi linije sem izgubil prednji del motorja in zato končal na tleh. Na srečo Seewer ni uspel priti mimo in sem lahko nato do konca dirke kontroliral vožnjo. Razen padca sem užival v vožnji,« je povedal Gajser.

Gajser tudi v drugo najboljši

Najboljši motokrosist sezone je tudi v drugo najbolje startal in vozil pred Jonassom, Tonusom, Anstiejem in Paulinom. Seewer je naredil napako na izhodu iz prvega ovinka napako, tako da je vožnjo nadaljeval na 11. mestu. Še slabše se je godilo Febvreju, ki je bil po startu povsem v ozadju, potem pa se je prebijal naprej, a najboljših ni mogel ogroziti. 

Med vodilnimi skoraj do konca vožnje ni bilo spremembe, le v zadnjem krogu je Paulin uspešno prehitel Anstieja ter tako vožnjo končal na četrtem mestu, v skupnem seštevku dirke pa osvojil tretje mesto.

Gajser je v cilj pripeljal s sedmimi sekundami prednosti in si z dvema vrhunskima vožnjama priboril še peto zaporedno in skupno šesto zmago letos. S tem si je najboljši slovenski motokrosist privozil novih 50 točk in v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pred drugouvrščenim Antoniem Cairolijem vodi že za 83 točk.

Klemen Gerčar je včerajšnje kvalifikacije končal na 26. mestu, na dirki pa s solidno prvo vožnjo prišel do 22. mesta. V drugi vožnji mu ni šlo tako dobro in je bil 28. V skupnem seštevku dirke je osvojil 29. mesto.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice