FOTO: Jure Banfi
Marcos Tavares je v soboto v vijoličnem dresu odigral že 500. tekmo in z zadetkom izdatno pomagal Mariboru do izjemno pomembne zmage, s katero ima pred večnim derbijem 10 točk prednosti.

Maribor se na sobotni derbi v Stožicah odpravlja s prednostjo 10 točk pred Olimpijo. A pomočnik trenerja Saša Gajser, ki je na tekmi z Gorico v glavni vlogi nadomeščal kaznovanega Darka Milaniča, opozarja, da vijoličasti zaradi prednosti ne smejo 'zaspati'.

»Nogomet je tako nepredvidljiv, da se lahko hitro kaj zgodi. Tega ne bomo dovolili, zato se ne oziramo na lestvico. Delali bomo naprej na enak način in zdaj se že začenjamo pripravljati na derbi,« je povedal Gajser po zmagi nad Gorico.

»Marcos je naša živa legenda«

Gajser ni mogel mimo neuničljivega kapetana Marcosa Tavaresa, ki je tudi na svoji 500. tekmi dokazal, da je še vedno ključni nogometaš Maribora. »Ogromno pomeni za ta klub in to dokazuje iz dneva v dan. Ne samo na tekmi, tudi na vsakem treningu,« je povedal.

»Marcos je naša živa legenda. Pri teh letih vztrajati na takem nivoju in odigrati 500 tekem za naš klub je izjemen dosežek. Enkrat ga bomo vsi pogrešali, upam, da šele čez 10 let,« je dodal Gajser in vnovič poudaril velik pomen Tavaresa za vijoličaste.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice