Tim Gajser je v prvi vožnji enkrat obtičal v luknjah in izgubil nekaj mest ter zdrsnil na sedmo.

V Pangkalu Pinangu v Indoneziji je danes potekala tekma na drugi dirki za svetovno prvenstvo. Zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge so motokrosisti odpeljali le prvo vožnjo. Obveljali so dosežki iz prve dirke. Zmagal je Britanec Shawn Simpson, drugi je dirko končal Nizozemec  Glennom Coldenhoffom, tretji pa je bil Belgijec Clement Desalle. Slovenski predstavnik Tim Gajser je osvojil sedmo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva je po dveh dirkah tretji.

Nemogoče razmere že na treningu

Sredi tedna je začelo deževati in že preden so motokrosisti prišli na prizorišče, je bilo jasno, da jih čaka težko delo. Organizator je z velikimi napori uspel pripraviti progo, kljub temu pa sobotnega programa niso uspeli izpeljati v celoti. Motokrosisti so se na prostem treningu sicer odpravili na progo, vendar so v skoraj nemogočih razmerah odpeljali le nekaj krogov. Vodstvo dirke se je za tem odločilo, da kvalifikacij ne izpeljejo, zato so za izbiro startnih mest na dirki obveljali časi s treninga, na katerem je Tim Gajser po samo treh odpeljanih krogih postavil štirinajsti čas. 

Težave so se med dirko še stopnjevale

Do nedelje se razmere niso bistveno spremenile. Gajser je prvo vožnjo začel na tretjem mestu in je bil v prvih krogih v boju za uvrstitev na stopničke. Zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge je dirka postajala vse težja. Gajser je sprva spretno premagoval pasti, nato pa začel ostajati v blatnih luknjah, sicer je uspel izvleči svojo Hondo in nadaljevati z dirko, a pri tem izgubil nekaj mest. Končal je na sedmem mestu. Razmere so postajale vse težje, zato so se organizatorji po posvetu s tekmovalci odločili, da druge vožnje iz varnostnih razlogov ne bo, so sporočili iz Avto-moto zveze Slovenije. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice