FOTO: Jure Banfi
Priča smo dinamičnemu drugemu derbiju v letošnji sezoni. Olimpija - Maribor 2:4 (1:2)*

Medtem ko se je prvi derbi v Ljudskem vrtu zaključil brez golov, pa je drugi, 12. krog Prve Lige Telekom Slovenije, pravo nasprotje: gol že v prvi minuti.

Mariborčani brez kaznovanega Vrhovca (zaradi štirih rumenih kartonov), njegovo mesto pa je v zvezni vrsti zastopal Cretu. Na seznamu poškodovanih ostajajo Milec, Rajčević, Kolmanič, Ogrinec, Uskoković in Žugelj, prvič v tej sezoni je v kadru Dervišević.

OLIMPIJA: Vidmar, Šme, Samardžić, Maksimenko, Jurčevič, Tomić, Putničanin, Cekici, Menalo, Savić, Vukušić. Klop: Orbanić, Boakye, Lupeta, Gasser, Kregar, Valenčič, Kidrič. Trener: Safet Hadžić.

NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Mitrović, Peričić, Viler, Cretu, Pihler, Požeg Vancaš, Hotić, Kronaveter, Zahović. Klop: Handanović, Koblar, Dervišević, Kotnik, Kramarič, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 0:1 Zahović (1), 0:2 Kronaveter (16), 1:2 Menalo (33), 2:2 Vukušić (54), 2:3 Kronaveter (90+3), 2:4 Požeg Vancaš (90+5)

Rumeni karton: Tomić (23), Savić (33), Kronaveter (83), Maksimenko (83)

Olimpija - Maribor 2:4 (1:2)*

Potek tekme

1' GOL! Takoj v prvi minuti so Mariborčani preprečili rezultat prvega derbija! Klinar je po desni žogo spravil do Hotića, ta pa je poslal predložek v kazenski prostor. Zahović z glavo natančno mimo domačega vratarja. V kar 52. sekundi!

7' Vnovična priložnost za Mariborčane. Klinar z natančno podajo pred gol, Kronaveter z visokim skokom udaril z glavo, a zadel Vidmarja.

8' Tokrat iz prostega strela poskušali Ljubljančani. Cekici z roba kazenskega prostora, zadel obrambni zid.

16' GOL! To je neverjetno! Mariborčani zadali dva gola v prvih šestnajstih minutah! Hotić natančno podal pred gol, kjer pa se je znašel Kronaveter in z glavo preusmeril žogo v mrežo!

24' Ko smo že zapisali številko tri, pa je Zahovićevo namero pred golovo črto z izbijanjem z glavo preprečil Maksimenko.

33' GOL. Menalo poskrbel za znižanje razlike na 1:2. Po Tomićevi podaji z leve strani je pred golom preusmeril žogo ob vratnici v mrežo.

45' še 2 minuti igre

KONEC PRVEGA POLČASA.

46' Mariborčani nadaljujejo z nespremenjeno enajsterico, v domačem taboru opravili dve menjavi.

52' Enajstmetrovka za Olimpijo, dvoboj Mitrović-Samardžić v našem kazenskem prostoru, odločitev v zamikom in po posvetu s pomočniki sodnik pokazal na belo točko.

54' IZENAČENJE! Ob Vukušićevem udarcu z bele točke Pirić uspešnejši, toda po odbitku je Vukušić le poslal žogo v mrežo.

59' Zaradi poškodbe Hotića zamenja Mešanović.

74' Pihler z levico z roba kazenskega prostora, žoga ob vratnici.

76' Zahovića zamenja Tavares.

83' Dvoboj Kronaveter-Samardžić v domačem kazenskem prostoru, ob padcu strelca za 0:2 brez enajstmetrovke, sodnik Kajtazović je akcijo zaključil z rumenim kartonom za Kronavetra.

90' derbi bo imel ob številnih prekinitvah še 6 minut sodniškega podaljška

90+1' še zadnja menjava, Dervišević namesto Cretuja

90+3' GOL!!! Kronaveter!

90+5' Takoj zatem pa še Požeg Vancaš, ki je Mariborčanom zagotovil dokončno zmago!

GOOOOOOL! ZMAGA MARIBORČANOV! Olimpija - Maribor 2:4!

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Istina2019 (nepreverjen)
JA_VA

BRAVOOOOOOO????????

Starejše novice