Medtem ko dela pod južno in severno tribuno Ljudskega vrta potekajo, še vedno ni na vidiku začetek del na zahodni tribuni. Za gradbeno dovoljenje sicer ni več zadržkov, a mariborska oblast na čelu z županom Sašo Arsenovičem čaka na projektante. Zakaj?

Zgodba okoli prenove zahodne tribune Ljudskega vrta je v Mariboru ena izmed najbolj vročih tem že več kot leto dni. Prejšnja mariborska oblast je začetek del napovedovala že lansko poletje, a se to ni zgodilo. V prihodnjih tednih ali mesecih je tako pričakovati nov javni razpis za izbiro izvajalca, saj je obnova zahodne tribune dražja kot je bilo predvideno.

Župan Saša Arsenovič bo ponovil razpis za obnovo zahodne tribune Ljudskega vrta. »Skupaj s klubom smo ugotovili, da za razpis ni bil pravilno voden. A to ne pomeni, da stadiona ne bo. Stadion zagotovo bo. Stvari so izšle iz nekih finančnih pričakovanj, ne morem pa podpisati nekaj, za kar ne vem koliko bo stalo,« je povedal ob predaji oblasti.

Gradbeno dovoljenje nared, občina ne plača sama sebi

Gradbeno dovoljenje je sicer že pripravljeno, edina ovira je plačilo komunalnega prispevka, odločbo o katerem je Mestna občina Maribor prejela 6. decembra. Občina tako 'sama sebi ne podeli' gradbenega dovoljenja, saj komunalni prispevek roma v občinski proračun. Odločbo o komunalnem prispevku je mariborska občina prejela 6. decembra. Če so v zadnjih dneh lanskega leta neplačilo pojasnjevali s prakso, da občina prejete račune lahko izvede naprej v roku 15 dni od prejema odločbe, je zdaj zgodba drugačna. 

»Mestna občina Maribor bo komunalni prispevek plačala potem, ko bomo pregledali projektantske popise,« so za Mariborinfo pojasnili na občini.

Novelacija investicije in sprejemanje proračuna

Še vedno namreč ni znano, koliko bo prenova zahodne tribune dejansko stala. Je pa jasno, da bo dražja kot je predvideval občinski proračun. Prejete ponudbe v javnem razpisu naj bi namreč odstopale tudi za več kot milijon evrov. Tako bodo najprej na delu projektanti, ki bodo dali novo realno ceno stroškov, nato pa še mestni svetniki, ki bodo sprejemali proračun za leto 2019.

»Prenova stare tribune Ljudskega vrta bo planirana v proračunu za leto 2019. Osnova za določitev višine sredstev, ki jih bo potrebno zagotoviti s proračunom za leto 2019, je projektantska ocena,« pojasnjujejo na občini in dodajajo, da bodo v skladu z napovedmi župana Arsenoviča delovali transparentno in predvsem gospodarno.

Nov javni razpis za izbiro izvajalca se tako lahko izvede po sprejetju proračuna za leto 2019 in po potrditvi novelacije investicijskega programa. Oboje mora potrditi mestni svet, kar pomeni, da bodo prihodnje seje mestnega sveta bržkone zelo zanimive.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice