Foto: Jure Banfi
Tudi v Sloveniji smo včeraj dočakali nekaj zanimivih prestopov. V Mariboru so javnosti predstavili Ognjena Mudrinskega, danes pa so potrdili (začasno) slovo Ignacia Guerrica in Aljaža Antolina.

Argentinec Ignacio Guerrico bo v nadaljevanju sezone posojen sežanskemu Taboru, Aljaž Antolin pa se vrača v domače Prekmurje. Do konca sezone bo kot posojeni član Maribora izkušnje nabiral v dresu Beltincev.

Devetnajstletni Ižakovčan se je Mariboru pridružil to poletje, potem ko je z Muro prav v štajerski prestolnici slavil naslov državnega prvaka.

V vijoličastem dresu še ni dočakal priložnosti, bo pa minute in nove izkušnje kot mariborska naložba za prihodnost v nadaljevanju sezone nabiral na drugoligaških zelenicah.

Posoja do konca sezone

»Predsednik Janez Breznik in športni direktor Tadej Apatič sta na zadnji dan prestopnega roka sklenila posel z večkratnimi slovenskimi prvaki Mariborčani.  Tako bo žuti dres celotno sezono nosil Aljaž Antolin, ki mu je letos poleti uspel prestop iz Mure k vijoličastim,« so v večernih urah sporočili iz tabora »žutih«.

Antolin je v Prvi ligi Telemach debitiral v 20. krogu prejšnje sezone, na tekmi s sežanskim Taborom, zgolj nekaj dni kasneje pa je pričel tudi dvoboj v ljubljanskih Stožicah. 

V 22. krogu prvenstva je nekaj minut dobil še na tekmi z Gorico, zatem pa ni bil več v kadru črno-belih.

Guerrrico posojen Taboru

Od Ljudskega vrta se je začasno poslovil tudi Ignacio Guerrico. Bočni branilec se je vijolicam pridružil med zimskim premorom lanske sezone, ko je Maribor vodil še Mauro Camoranesi.

»Na levi strani obrambne vrste sta v prednosti Vid Koderman in Gregor Sikošek, tako da se bo po sklenitvi dogovora Guerrico, ki je doslej zbral tri nastope v vijoličastem, preselil k tekmecu iz Sežane,« so sporočili iz štajerske prestolnice.

Argentinski nogometaš je spomladi zbral tri nastope, sezono pa je zaradi poškodbe mišice sklenil predčasno.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice