Foto: Facebook profil Lisjaki - Hokejski center Maribor
Novi predsednik hokejsko drsalnega kluba Maribor je nekdanji slovenski hokejski reprezentant Mitja Robar.

Mitja Robar je pri klubu leta 2000 začel svojo klubsko kariero, za predsednika pa je bil s soglasno podporo izvoljen na rednem letnem zboru članov, ki je bil 12. junija. Volitve novega predsednika kluba so bile nujne, potem ko je prejšnji predsednik Gregor Purg maja odstopil zaradi službenih obveznosti, poroča STA.

Prejel soglasno podporo za vodenje kluba

Robar je prejel soglasno podporo za vodenje mariborskega kluba, ki se kot ostali hokejski kolektivi v Sloveniji sooča s pomanjkanjem sponzorskih sredstev. Šestintridesetletnik bo skušal s svojim znanjem in izkušnjami pomagati pri razvoju kluba, še poroča STA.

Uradno še ni sklenil igralske kariere, se pa, kot je dejal za STA, nagiba k temu. »Ljubezen do hokeja bo pri meni vedno prisotna, je pa treba biti tudi realen. Moj nov izziv je tudi povezan z razmišljanjem o novih življenjskih priložnostih,« je poudaril Robar.

Delo z mladimi na višji ravni

»V zadnjih letih smo na višjo raven dvignili delo z mladimi, seveda pa je treba izboljšati stanje v članski selekciji. Mednarodna tekmovanja so povezana z velikimi denarnimi vložki, želje so, a je treba biti realen, tako da ostajamo navzoči na domači sceni, kjer so mladinci osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu,« je še poudaril.

Štajerec je igral za slovenske klube Hokejski klub Slavijo, Hokejsko drsalno društvo ZM Olimpijo in Hokejski klub Acroni Jesenice ter za klube v Skandinaviji, Nemčiji, na Češkem in v Avstriji. Nazadnje je nosil tudi dres zagrebškega Medveščaka, ki pa se je v minuli sezoni znašel v hudih finančnih težavah. Nato je ostal brez delodajalca.

Nastopil na kar dvanajstih svetovnih prvenstvih

Za slovensko reprezentanco je nastopil na dvanajstih svetovnih prvenstvih, od tega šestih v elitni diviziji, ter na dveh olimpijskih hokejskih turnirjih, vsega skupaj je zbral 144 reprezentančnih nastopov, poroča STA.

Hokejsko drsalni klub Maribor je bil ustanovljen leta 1993. Pri Lisjakih so igrali tudi Miha Verlič, Miha Štebih in Jan Muršak.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice