FOTO: Tadej Ačko
Pohorje je ta konec tedna gostilo evropsko serijo v spustu z gorskimi kolesi. Vrhunec dogajanje v Mariboru bo prihodnji teden, ko bo na sporedu dirka za svetovni pokal. Slovenka Monika Hrastnik je osvojila tretje mesto.

Zadnja zmagovalka evropskega pokala in peta v lanskem seštevku svetovnega pokala Monika Hrastnik je na domačem prizorišču osvojila tretje mesto. To je bila njena prva tekma v dresu novega moštva Dorval, kamor se je preselila iz ajdovskega Črnega trna.

Hrastnikova je v današnjem finalu osvojila tretje mesto, pred njo sta končali le Avstralka Tracey Hannah in Nemka Nina Hoffmann. Med člani je slavil Britanec Matt Walker, drugi je bil njegov rojak Danny Hart, tretji pa Američan Charlie Harrison. Najboljšemu Slovencu Juretu Žabjeku se vožnja ni posrečila, bil je predzadnji oziroma 29. Med mladinci je zmagal Francoz Thibaut Daprela, Žak Gomilšček je bil deseti, poroča STA.

Svetovni pokal prihodnji konec tedna

Vrhunec dogajanja se na Pohorju obeta prihodnji teden, ko bodo tekmovali najhitrejši 'spustaši' sveta. Tekmovalni del svetovnega pokala se bo začel v petek z uradnimi treningi, v soboto sledijo kvalifikacije, v nedeljo pa finali.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kaos imenovan Bike center ! Prosim ne hodite tja z otroki in psički ,za upokojence pa je smrtno nevarno . Kolesarijo povsod ...... Redarjev in Policije nikjer . Zadeva jim je ušla izpod nadzora .

SmartRudi (nepreverjen)

Če se nahajate v Bike Centru, se pazite osebka, ki se odziva na LudiRudi. Oseba se ne znajde v povečanem prometu, probleme ima tudi z orientacijo, ter posledično večkrat zaide na kolesarske proge. Redarjev in policije pa nikjer.

LudiRudi (nepreverjen)

Naj presodijo obiskovalci , jaz gledam na stvari kako se tega lotevajo drugod v EU .
Pojdi v Avstrijo in se prepričajte .

In reply to by SmartRudi (nepreverjen)

Starejše novice