Maribor v pričakovanju derbija številka štiri v letošnji sezoni. Igralci in trener so se po današnjem treningu odpravili v preventivno samoizolacijo.

Mariborčane čaka četrti, zadnji derbi v letošnji sezoni. Prvi derbi te sezone se je končal brez zadetkov, drugi pa s kar šestimi. Od tega so štirje našli mrežo Olimpije, dva pa Maribora.

Tretji derbi se je znova odvil v Ljudskem vrtu, znova z remijem. Po zadnjem sodniškem žvižgu je ostalo pri rezultatu ena proti ena. 

Po treh spopadih so vijoličasti v prednosti, s petimi osvojenimi točkami in razliko v zadetkih 5:3. Zadnje dejanje bo to nedeljo v Stožicah z začetkom ob 20.45.

Kenan Pirić na izhodnih vratih?

Športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov je pritrjuje ugotovitvi. Kot kaže, po prihodu Ažbeta Juga med vratarje v prihodnji sezoni ne bo prostora za tri tako kvalitetne vratarje, kot so Jug, Kenan Pirić in Jasmin Handanović. »Kenan s svojim agentom očitno išče večje izzive,« je dejal. 

Ponudbe ima tudi Rudi Požeg Vancaš. »Vsake smo veseli, ampak zadeva še ni tako daleč,« pravijo v Nogometnem klubu Maribor. 

Dodatne slabe novice. Rok Kronaveter je predčasno zapustil današnji trening in vprašljiv za jutrišnji derbi.

Bogatinov se znova ni mogel izogniti vprašanju, ali se še čuti kaj duha njegovega predhodnika v Ljudskem vrtu? »Ja, ampak več ne bi komentiral,« je odvrnil.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice