Uradni olimpijski kanal je objavil novo serijo z naslovom Gremo po zlato, v kateri sledijo tudi zgodbi mariborske alpske smučarke Ilke Štuhec.

Uradni olimpijski kanal je bil ustanovljen na pobudo Mednarodnega olimpijskega komiteja za promocijo olimpijskega gibanja. Danes so predstavili novo serijo z naslovom Gremo po zlato oziroma Trending Gold.

Serija Gremo po zlato v sedmih epizodah spremlja devet športnikov – olimpijcev med pripravami na zimske olimpijske igre v Pyeongchangu, poroča STA.

V seriji se je Poleg Švicarja Luca Aernija je zvezda dveh od sedmih epizod tudi mariborska alpska smučarka Ilka Štuhec. Snemalci so posneli nekaj kandidatov za olimpijsko slavo na bližnjih igrah ter njihov način treninga in doživljanja športa. Naša smučarka govori o svojih smučarskih začetkih, poškodbah in težkih treningih, ki so jo pripeljali do uspehov, predstavila je tudi svoje rojstno mesto, Maribor.

Štuhčeva je govorila tudi o tem, kako lahko že malenkosti odločajo o zmagi ter o pritiskih in drugih skrivnostih. Spregovorila je tudi o pretekli sezoni, v kateri je osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku ter mala globusa za kombinacijo in smuk, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice