Ilka Štuhec je včeraj utrpela grde poškodbe. Na enem kolenu bo operirana že kar četrtič.

Včeraj zjutraj smo lahko bili priča grdemu padcu naše smučarske šampionke, pri katerem je utrpela poškodbi obeh kolen. Četudi je sprva delovalo, da je šlo za nedolžen padec - Ilka je namreč nato še odsmučala do cilja - pa temu ni tako.

Svetovna prvakinja v smuku je v Crans Montani na enem od hitrih zavojev v zgornjem delu proge napačno ocenila linijo, izgubila ravnotežje in pristala v zaščitnih mrežah. 

Iz njene ekipe so popoldan sporočili, da je podroben zdravniški pregled pokazal poškodbi obeh kolen, zaradi česar Mariborčanka ne bo mogla nadaljevati letošnje sezone.

Preiskave v bolnišnici v Crans Montani so namreč pokazale, da si je najboljša slovenska smučarka strgala zadnjo križno vez v levem kolenu in utrpela še udarec v kost v desnem kolenu. Štuhčevo so nato prepeljali v Basel, in sicer na dodatne preglede kolen k Niklausu Friedrichu, ki je Ilko v preteklosti že uspešno operiral.

Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer jo bodo po vsej verjetnosti tudi operirali. Medtem pa poteka vrnitve na bele strmine še ne moremo predvidevati. 

Ob tem so družbena omrežja preplavili žalostni odzivi in dobre želje po njenem hitrem okrevanju. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice