V Lake Louisu smo spremljali smuk, na katerem je slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec prvič po februarski poškodbi kolena nastopila na tekmi svetovnega pokala.

Na premierni tekmi v hitrih disciplinah je Mariborčanka Ilka Štuhec edina slovenska tekmovalka. Z novo ekipo in spremenjenim načinom priprav na novo sezono je bila pred tekmami v Lake Louisu optimistično razpoložena. Prvo priložnost za odmeven rezultat je Ilka imela s štartno številko 13.

Zaradi neutrjene snežne površine so bili organizatorji prisiljeni za eno uro zamakniti začetek prvega ženskega smuka za svetovni pokal v Kanadi. 

Preizkušnja se je začela 21.30 po srednjeevropskem času. Ilka je v ciljno ravnino pripeljala kot deseta. To je njen prvi nastop po poškodbi, zato je vozila previdno in ne tako samozavestno, kot je za njo značilno.

Ester Ledecka je zmagovalka prvega smuka v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi. Ilka Štuhec je sezono v hitrih disciplinah na svoji prvi tekmi po februarski poškodbi kolena odprla s 17. mestom.

Vrstni red:

1. E. Ledecka 

2. C. Suter 

3. S. Venier

...

17. I. Štuhec   

V soboto bo v Skalnem gorovju še en smuk, tudi ta se bo začel ob 20.30, v nedeljo ob 19. uri pa je na sporedu še superveleslalom.

V Lake Louisu je decembra 2016 Ilka Štuhec osvojila svoji prvi smukaški zmagi. V tisti sezoni je zbrala enajst uvrstitev na zmagovalne stopničke, od tega sedem zmag, poroča STA.

A od konca njene najuspešnejše sezone sta za smučarko dve poškodbi kolena. Zaradi prve je izpustila celotno sezono 2017/2018, tudi olimpijske igre v Pyeongchangu. Uspešno vrnitev v karavano po prvi je kronala z drugim zaporednim naslovom svetovne prvakinje v smuku v Areju. Sezono pa nato sklenila predčasno februarja, pred 285 dnevi, z novo poškodbo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
djoko ti ga je ukoko (nepreverjen)

moja babica je tudi imela operacijo koljena

pero ti ga je utero (nepreverjen)

17 mesto je do kurca

Starejše novice