Neverjetna sezona Ilke Štuhec nam bo še dolgo ostala v spominu, a Mariborčanka pravi, da se je pravljica šele začela.

»Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi,« je vse, kar je po včerajšnjem veleslalomu Ilka Štuhec napisala na svojem Facebook profilu. Izjemna sezona. Neverjetne predstave. In nasmeški, ki niso zbledeli. Mariborčanka je skupaj z mamo Darjo Črnko, trenerjem Grego Koštmajem in kineziologinjo Anjo Šešum dokazala, da se s trdim delom in še močnejšo voljo, da seči po zvezdah.

Pesti so za Ilko držali vsi, od najmlajših do najstarejših.

Sanje navijačev in sanje Ilke

Sanjska sezona v obliki dveh malih kristalnih globusov, naslov svetovne prvakinje v smuku, drugo mesto v skupnem seštevku superveleslaloma in vse kaže, da tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Vse to s pravljičnimi trinajstimi uvrstitvami na zmagovalni oder. 

Do konca sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju 2016/17 so sicer le še štiri posamične tekme, veleslaloma in slaloma v ženski in moški konkurenci, danes pa je v Aspnu na sporedu še ekipna mešana paralelna tekma. V slovenski ekipi so Ana Bucik, Ana Drev, Martin Čater in Žan Kranjec ter rezervista Ilka Štuhec in Boštjan Kline.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice