V avstrijskem Zauchenseeju se odvija nova smukaška preizkušnja za svetovni pokal alpskih smučark.

Svetovni pokal v alpskem smučanju se danes nadaljuje s specialnim ženskim smukom v avstrijskem Zauchenseeju. Uradni trening smuka se je pričel ob 9.30, smuk za svetovni pokal alpskih smučark pa ob 12.15.

Ilka na treningu 30., na smuku z napadalno vožnjo postavila odličen čas

Za najhitrejši čas treninga je poskrbela Čehinja Ester Ledecka. Maruša Ferk je vpisala 28. čas (+2,24), Ilka Štuhec je bila 30. (+2,36), Vanja Brodnik 48. (+3,28). Drugi in tretji čas treninga sta dosegli Avstrijki Christine Scheyer (+0,41) in Sabrina Maier (+0,75).

Prva se je po belih strminah spustila italijanka Sofia Goggia, Ilka Štuhec pa se je na progo odpravila kot peta in v rdeči majici vodilne v smukaškem seštevku. Ilka je smuk odpeljala odlično in prevzela vodstvo s prednostjo +1.39. Za tri stotinke ji je prvo mesto zaenkrat izmaknila Lara Gut, slednjo pa je s prednostjo 16 stotink prehitela še Tina Weirather.

Izjemno vožnjo je kot 25. po vrsti pokazala Avstrijka Cristine Scheyer, ki je presenetljivo z veliko prednostjo z prvega mesta izrinila Weiratherjevo.

Pred Štuhčevo je še Jacqueline Wiles iz ZDA, ki je trenutno na 3. mestu, 26-letna Mariborčanka pa ostaja na odličnem 5. mestu.

V smukaški preizkušnji se bosta od Slovenk pomerili še Maruša Ferk s številko 42 in Vanja Brodnik s številko 51.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice