FOTO: Jure Banfi
Ilka Štuhec je na družbenem omrežju Instagram sporočila, da bo rehabilitacijo poškodovanega kolena lahko opravila brez rehabilitacije.

Prvi pregledi mariborske smučarke Ilke Štuhec po sobotnem padcu na smuku v Crans Montani so kazali, da bo za rehabilitacijo kolena potrebna ponovna operacija. A zdaj iz Štuhčinega tabora prihajajo spodbudnejše informacije. Kot je zapisala v objavi na družbenem omrežju Instagram stanje njene poškodbe ni tako slabo kot je bilo sprva videti.

Zadnja križna vez je sicer strgana, a rehabilitacijo bo lahko Mariborčanka opravila brez operacije.

Pregledi v Baslu pri dr. Niklausu Friederichu so pokazali, da zadnja križna vez ni povsem strgana, kar pomeni, da bo lahko zacelila brez operativnega posega. Če bi opravila operacijo, bi sledila dolgotrajna rehabilitacija, brez posega pa bo lahko Štuhčeva nemudoma pričela s krepitvenimi vajami, so sporočili iz njenega tabora.

»Vrgla sem se na glavo, kot se za tekmo spodobi. Občutek je bil zelo dober, hiter. Pomeni daljše skoke, ni problema, rada letim. Ampak včasih je lahko tudi predaleč. 'Uf, na srečo je ok, smuča do cilja!'. No ja.. niti ne. To je bil še čisti adrenalin, saj dve minuti kasneje nisem več mogla hodit. Takoj sem vedla, da je sezone zame konec, a ne, kako hudo je. Izid je na srečo boljši, kot je bilo predvideno - Ja, strgana je zadnja križna vez v levem kolenu. Ampak! Operacija ni potrebna. možnost in sposobnost regeneracije je izjemna, le če je noga v pravi poziciji. Naslednjih nekaj tednov bom pač Robokop - z novo opornico. Hvala za vse lepe želje, pozitivno energijo in sporočila,« je Mariborčanka zapisala na Facebooku.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice