Mariborčanka Ilka Štuhec je potrdila, da bo nastopila na domači tekmi za svetovni pokal za Zlato lisico v veleslalomu.

Nastop najboljše slovenske smučarke na domači tekmi je dolgo visel v zraku, saj je letošnja Zlata lisica na sporedu tik pred začetkom svetovnega prvenstva v švedskem Äreju. Kljub temu se je na veselje številnih navijačev Ilka Štuhec odločila, da nastopi na petkovem veleslalomu.

Odločila Ilkina želja, da nastopi pred domačimi navijači

»To je bila velika Ilkina želja, da nastopi na domači tekmi. Kljub temu, da je spored pred svetovnim prvenstvom resnično zahteven za tekmovalke in spremljevalno ekipo, saj je selitev iz kraja v kraj zahteven proces, razdalja med Mariborom in Ärejem pa je precejšnja. A seveda moramo spoštovati Ilkino željo, da nastopi pred domačimi navijači. Zato smo se odločili, tudi po posvetu s trenerjem Grego Koštomajem, da bo Ilka nastopila v petek na veleslalomu za Zlato lisico,« je sporočila Darja Črnko, vodja ekipe Ilke Štuhec.

»Stopničke so stopničke«

V teh dneh se sicer 28-letnica, ki je minuli konec tedna v Cortini d'Ampezzo dvakrat stala na odru za zmagovalke, pripravlja na tekme v Garmisch-Partenkirchnu. Tam bosta konec tedna na sporedu smuk in superveleslalom, ki bosta zadnji tekmi v hitrih disciplinah pred svetovnim prvenstvom. Minuli konec tedna je v italijanskih Dolomitih Štuhčeva pokazala, da je poškodba preteklost in da se z najhitrejšimi bori za najvišja mesta v obeh disciplinah.

»Za mano je super vikend. Tudi z včerajšnjim superveleslalomom, vsaj do točke, ko nisem uspela uloviti vrat, sem zadovoljna. S smukoma poprej tudi. Stopničke so stopničke, to je vedno super. Sploh ne razmišljam o tem, da bi bila premagana ali da rezultat ni dober, ker nisem zmagala. So seveda, kot sem že velikokrat omenila, malenkosti, ki se jih da popraviti, narediti bolje. Nasploh mislim, da sem na dobri poti,« poudarja Mariborčanka.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice