Slika je simbolična (foto: Mediaspeed).
Ilka Štuhec se je po spremembah pred letošnjo sezono, pred katero je zamenjala dobavitelja smuči, odlično znašla na severnoameriškem snegu, saj je tudi na drugem smuku v Lake Louisu zasedla peto mesto.

Kanadski Lake Louise konec tedna gosti tri tekme ženskega svetovnega pokala. Tudi drugi smuk je pripadel Sofii Goggii, Ilka Štuhec pa je ponovila uvrstitev s petkove tekme. 

Mariborčanka je dobro formo in samozavest potrdila z novim petim mestom, tokrat pa je stopničke po dobrih vožnjah na treningih zgrešila za 59 stotink sekunde. Proga je bila v sončnem, a vetrovnem vremenu nekoliko krajša kot v petek.

Italijanka Sofia Goggia je bila za konkurentke premočna še na četrtem zaporednem smuku. Tretje mesto je zasedla v petek drugouvrščena Corinne Sutter, z drugim mestom pa je presenetila Nina Ortlieb, ki se je na progo podala s številko 26.

Ni bila najbolj zadovoljna z vožnjo

»Z današnjo vožnjo nisem najbolj zadovoljna, saj sem v zadnjih dneh kakšen del proge odpeljala tudi bolje. Rezultat je na koncu povsem soliden, nekaj je bilo odvisno tudi od vetra. Včasih je bil, včasih ne, ampak to je šport na prostem, nimamo kaj.

Ne bom rekla, da sem po včerajšnjem rezultatu zelo razmišljala o stopničkah, sem pa bila peta z relativno majhnim zaostankom in ne najboljšo vožnjo. Že pred smukoma sem bila zelo zadovoljna z opremo, ampak sedaj to tudi vsi vedo. 

Smučem zaupam in sem zelo sproščena. Ne vem, kaj naj pričakujem za superveleslalom, vendar v duhu te sproščenosti menim, da lahko odsmučam super. Videli bomo, kaj pa bo to pomenilo rezultatsko,« je Mariborčanka dejala po novem petem mestu.

Štajerka je v dobri vidljivosti stopnjevala svojo vožnjo, na drugem vmesnem času je bila deveta, na tretjem deseta in na četrtem sedma. Do cilja je pridobila še dve mesti in za Sofio Goggio zaostala za 96 stotink.

Dobitnica malega kristalnega globusa iz leta 2017 je v Lake Louisu dobila oba smuka v sezoni 2015/16, v lanskoletni sezoni pa se ji na treh tekmah ni uspelo uvrstiti med petnajsterico.

Danes Ilko in sotekmovalke čaka še superveleslalom.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
11 (nepreverjen)

Bravo Ilka. Kje ste sedaj oni šimfatorji, kateri še na playstationu ne morete biti na 5 mestu. Sramujte se škodoželjneši.

Fischer (nepreverjen)

Žal je za penzijo, le kaj vztraja in se blamira.

11 (nepreverjen)

Očitno se ti blamiraš od rojstva.

In reply to by Fischer (nepreverjen)

Snezic (nepreverjen)

Deklina hudega talenta nikoli ni imela,zgolj forsiranje iz matkine strani. Tudi Tina Maze nikoli ne bo. In ja,stara je že, konkurence vedno več. Naj se športno upokoji zdaj, ne ko bo na 25mestu

mirs (nepreverjen)

To so še zadnji "vzdihljaji" na belih strminah.

pohorskisvizec

Go Ilka!

pohorskisvizec

29 mesto je zasedla na superveleslalomu! Hmmm!

Starejše novice