Lara Gut-Behrami je zmagovalka prvega smuka v koledarskem letu 2022 v Zauchenseeju v Avstriji.

Švicarka Lara Gut-Behrami je za dvanajsto zmago na smukih v svetovnem pokalu alpskih smučark za desetinko sekunde ugnala Nemko Kiro Weidle, tretja je Avstrijka Ramona Siebenhofer.

Ilka Štuhec je smukaško preizkušnjo po prebolelem covidu-19 končala na 15. mestu.

Tridesetletna Gut-Behramijeva je vpisala svojo 34. zmago v svetovnem pokalu. Od Švicark jih imata več let slovita Vreni Schneider (55) in Pirmin Zurbriggen (40). Švici je priborila 95. žensko smukaško zmago v svetovnem pokalu. Le Avstrijke so jih zbrale več, 122.

Z 12 zmagami v kraljevski disciplini se je izenačila s švicarskima asoma Beatom Feuzom in Didierjem Cuchom, pet zmag jo loči od švicarskega ženskega rekorda po številu smukaških zmag, tega pri številki 17 drži Michela Figini. Od še aktivnih smučarjev jih je več osvojil le Italijan Dominik Paris (16).

Italijanka grdo padla

Za šok na četrtem smuku sezone je poskrbela Sofia Goggia. Italijanka je kot peta na startu grdo padla na enem od zavojev po drugem merjenju vmesnega časa.

Na obeh časih pred tem je bila hitrejša od takrat vodilne Weidlejeve, a se ji je pripetila napaka.

Devetindvajsetletni tekmovalki iz Bergama je vzelo smučko, zaradi česar je pri veliki hitrosti izgubila nadzor nad njo, posledično pa je priletela v zaščitne mreže in ji je odprlo varnostno blazino. Kot kaže, smukačica ni utrpela hujših posledic. Po padcu se je sama dvignila in sama pripeljala po strmini navzdol.

Na startu bili dve Slovenki

Na startu sta bili dve Slovenki Ilka Štuhec in Maruša Ferk Saioni, ki sta obe po zadnjem decembrskem smuku v Val d'Iseru preboleli covid-19.

Štuhčeva je nastopila s številko 18 ter ob prihodu v cilj vpisala 12. najboljši čas. Do konca so jo prehitele tri tekmovalke. Mariborčanka je s 15. mestom vpisala drugi najboljši dosežek v sezoni, potem ko je bila peta na smuku v Val d'Iseru.

Ferkova je ostala brez novih smukaških točk. Že ob prihodu v cilj je najboljšo trideseterico zgrešila za 15 stotink sekunde, ekmo pa končala na 32. mestu.

V Zauchenseeju bo v nedeljo na sporedu še ženski superveleslalom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice